Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Uluslararası Bodrum Bale Festivali Sanatseverlerle Buluşuyor

3-22 Ağustos tarihleri arasında Bodrum Kalesi'nde düzenlenecek festival, zengin bir bale programı sunuyor.

Yayın Tarihi: 30.07.2024 12:49
Güncelleme Tarihi: 30.07.2024 12:49

Uluslararası Bodrum Bale Festivali Sanatseverlerle Buluşuyor

Uluslararası Bodrum Bale Festivali Heyecanı

Sanat tutkunları için özel olarak hazırlanan Uluslararası Bodrum Bale Festivali, bu yıl 21'incisini gerçekleştirecek. Festival, 3-22 Ağustos tarihleri arasında Bodrum Kalesi'nde sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

İlk Gün Bolşoy Tiyatrosu ile Açılıyor

Festivalin açılışını, İzmir Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenen Kuğu Gölü yapacak. Dünyaca ünlü Bolşoy Tiyatrosu'nun baş dansçıları Denis Rodkin ve Eleonora Sevenard 3-4 Ağustos tarihlerinde bu aşk hikayesini sahneleyecek. Eserin müziği Çaykovski’ye aitken, dekor ve kostüm tasarımları da alanında başarılı isimler tarafından hazırlandı.

Carmen ile Flamenco Rüzgarı Essin

6-8 Ağustos tarihlerinde Samsun Devlet Opera ve Balesi, tutkulu bir aşk hikayesini flamenko ile harmanlayarak Carmen balesini sahneleyecek. Bu eser, coşkulu müzik düzenlemeleri ve etkileyici sahne tasarımı ile izleyicileri etkileyecek.

Türkiye'de İlk Kez ‘Muhteşem Gatsby’

11-12 Ağustos’taki gösterimlerde, Mersin Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenen Muhteşem Gatsby eseri, döneminin ruhunu başarılı bir şekilde aktaran bir prodüksiyon olarak festivalde yer alacak.

Modern Dans ile Tasavvuf Temaları

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, 15-16 Ağustos tarihlerinde Güldestan adlı eserle izleyicilere tasavvuf ve çağdaş temaları modern dans diliyle sunacak.

Festivalin Kapanışı: Zorba

Festival, Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenen Zorba balesi ile 21-22 Ağustos tarihlerinde sona erecek. Bu eser, Zorba'nın umut dolu hikayesini izleyicilere aktaracak.

Biletler Nereden Alınır?

Etkinlik biletleri, Bodrum Kalesi, Turgutreis Marina, Oasis AVM ve Midtown AVM gişelerinden ve dobgm.gov.tr ile biletinial.com üzerinden temin edilebilir.

Sanatseverler için dolu dolu geçmesi beklenen bu festivalde, zengin program ve katılımcıların etkileyici performansları kaçırılmayacak.