Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Uluslararası Cimnastik Federasyonu Başkanı Watanabe'den Türk Cimnastiğine Güven

Watanabe, Türk cimnastiğinin potansiyeline inandığını ve daha fazla başarıya ulaşacağını belirtti.

Yayın Tarihi: 11.10.2024 11:40
Güncelleme Tarihi: 11.10.2024 11:40

Uluslararası Cimnastik Federasyonu Başkanı Watanabe'den Türk Cimnastiğine Güven

Watanabe: Türk Cimnastiği Gelecekte Daha Fazla Başarı Elde Edecek

MUHAMMED BOZTEPE - Uluslararası Cimnastik Federasyonu (FIG) Başkanı Morinari Watanabe, Türk cimnastiğinin büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirtti. Ankara'da çeşitli etkinlikler için bulunan Watanabe, Anadolu Ajansı muhabiriyle yaptığı röportajda, Türkiye'nin felsefi ve kültürel olarak Japonlara benzerlik gösterdiğini ifade etti.

Watanabe, Türk cimnastiğinin Suat Çelen başkanlığında büyük bir ilerleme kaydettiğini vurgulayarak, "Türk cimnastiği, gelişmeye ve daha fazla başarı elde etmeye devam edecek. O potansiyel Türkiye'de her zaman vardır," dedi.

Türk cimnastiğini dikkatle takip ettiğini belirten Watanabe, sıkı çalışmalar sonucu Türk sporcularının dünya çapında rekabet edebilecek seviyeye ulaştığını ifade etti. Los Angeles 2028 Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'nin özellikle ritmik ve trampolin cimnastik branşlarında önemli başarılar elde edeceğini düşündüğünü söyledi.

Daha Fazla Ülkenin Katılımını Arzuluyor

Watanabe, cimnastik sporunun dünya genelinde büyük ilgi gördüğünü belirtti. İlk başkanlığı döneminde kayıtlı ülke sayısının 160'ta kaldığını hatırlatan Watanabe, hedefinin bu rakamı 200'e çıkarmak olduğunu vurguladı. "Cimnastik, olimpiyatlardaki üç ana branştan biridir ve bu sporu daha fazla ülkenin tanımasının önemli olduğunu düşünüyorum," diye ekledi.

Uluslararası Cimnastik Federasyonu (FIG) Başkanı Morinari Watanabe, çeşitli programlar için...

Uluslararası Cimnastik Federasyonu (FIG) Başkanı Morinari Watanabe, çeşitli programlar için geldiği Ankara'da, AA muhabirinin sorularını yanıtladı. Watanabe, Türk cimnastiğinin çok daha iyi seviyelere gelecek potansiyele sahip olduğunu kaydetti.