Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Uluslararası Kızılhaç Komitesi'nden Yemen'e Acil Tıbbi Yardım

Uluslararası Kızılhaç Komitesi, Yemen'deki saldırılarda yaralananlar için tıbbi malzeme gönderdi.

Yayın Tarihi: 23.07.2024 18:49
Güncelleme Tarihi: 23.07.2024 18:49

Uluslararası Kızılhaç Komitesi'nden Yemen'e Acil Tıbbi Yardım

Uluslararası Kızılhaç Komitesi Yemen'deki Yaralılara Yardım Eli Uzattı

Uluslararası Kızılhaç Komitesi, İsrail'in Yemen'in batısındaki Hudeyde kentine gerçekleştirdiği saldırılar sonucunda yaralanan bireyler için acil tıbbi yardım malzemeleri gönderdiğini açıkladı. Bu bilgi, komitenin X sosyal medya platformu üzerinden paylaşılan yazılı açıklamasıyla duyuruldu.

Acil Tıbbi Yardımlar ve Ceset Torbaları

Açıklamada, Hudeyde'deki sağlık kuruluşlarının talepleri doğrultusunda yaralılar için acil tıbbi yardım malzemelerinin sağlandığı, ayrıca ölüler için ceset torbalarının da gönderildiği bildirildi.

Tel Aviv'deki Saldırı

19 Temmuz tarihinde, Tel Aviv'in merkezindeki ABD Büyükelçiliği yakınlarında yerel saatle 03.00'te, bir insansız hava aracı (İHA) saldırısı gerçekleşti. Bu saldırıda bir kişi yaşamını yitirirken, dört kişi de şarapnel parçaları ve patlamanın etkisiyle yaralandı.

Husiler'den Yanıt

Yemen'deki Husiler, Tel Aviv'i radarların tespit edemeyeceği ve hava savunma sistemlerinin engelleyemeyeceği "Yafa" adını verdikleri yeni bir İHA ile hedef aldıklarını belirtti. Husiler, İsrail'in merkezine yönelik saldırılarına devam edeceklerini ve Tel Aviv'in kendileri için "güvenli olmayan bir bölge" olduğunu ifade etti.

İsrail Savunma Bakanı'ndan Açıklama

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, bu İHA saldırısına karşı gerekli yanıtı vereceklerini duyurdu. Ayrıca, 20 Temmuz tarihinde İsrail ordusu, Yemen'in Kızıldeniz kıyısındaki Hudeyde Limanı'nda, İran destekli Husilerin askeri hedeflerine hava saldırısı düzenlediğini ve bu saldırıda 9 kişinin hayatını kaybettiğini, 89 kişinin yaralandığını bildirdi.