Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Uluslararası Sinema Derneği'nden Filistin'e Destek Çağrısı

Filistin'deki soykırımın anlaşılması için medya ve sinema kuruluşlarına yapılan çağrıya dikkat çekildi.

Yayın Tarihi: 24.07.2024 10:02
Güncelleme Tarihi: 24.07.2024 10:02

Uluslararası Sinema Derneği'nden Filistin'e Destek Çağrısı

Uluslararası Sinema Derneği'nden Filistin İçin Ciddi Bir Çağrı

Uluslararası Sinema Derneği, Filistin'de yaşanan humaniter krizin daha iyi anlaşılması adına Türk ve dünya medyasını belgesel ve kurmaca filmlerle destek vermeye davet etti.

Medya ve İzleyicilere Hatırlatma

Dernek, "Uluslararası Sinema Derneği'nden Medya ve İzleyicilere Çağrı" başlıklı açıklamasında, Gazze'de meydana gelen soykırıma karşı küresel bir tepkinin olduğunu belirtti. Açıklamada, sinemanın önemli merkezi olan Hollywood’un siyonist bakış açısına hizmet ettiği de vurgulandı.

Belgesel ve Filmler Medyada Yer Almalı

Açıklamada, Batılı medya kuruluşlarının Filistin'deki olayları sansürleyerek aktardığı ifade edilerek, "Tüketim mallarında başlatılan Boykot Hareketi, medya platformlarında da görünür olmalıdır" denildi. Türk ve dünya medyasına, Filistin'le ilgili nitelikli belgesellere ve kurgu filmlere daha fazla yer vermeleri çağrısında bulunuldu.

Siyonizmle İlgili Yapımların Yayınlanmaması Gerekiyor

Söz konusu açıklamalarda, yıllardır sinema, televizyon ve dijital mecralarda siyonizm yanlısı yapımların gösterildiğine dikkat çekilerek, "Bu tür yapımların yayını, insanlık adına bir sorumluluk olarak durdurulmalıdır" ifadesi kullanıldı.

Seyircilerin Farkındalığı Önemli

Seyircilere yönelik de bir çağrıda bulunarak, "Görüntülediğiniz film, belgesel ve haberlerde dikkatli olmalısınız; siyonist etkileri tanıyıp karşı durmalısınız" dendi. Ayrıca, daha fazla Filistinlinin ölmemesi için insanları şeref ve haysiyetine ayakaltı eden bu zihniyete karşı durulması gerektiği belirtildi.

Medya Tekeline Karşı Ortak Bir Mücadele

Son olarak, insanlık değerlerini önceliklendiren farklı medya kuruluşlarının yapımlarının gündeme getirilmesi gerektiği ifade edildi. "İnsanlık dışı medya tekelinin kırılması için birlikte hareket etmeliyiz" çağrısıyla yazılı açıklama sonlandırıldı.