Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Umut Kervanı Vakfı Gençlere Evlilik Desteği Sağlıyor

Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı, Huzura Adım Projesi ile evlenmek isteyen 100 çiftten 25'ine destek sundu.

Yayın Tarihi: 06.09.2024 13:30
Güncelleme Tarihi: 06.09.2024 13:30

Umut Kervanı Vakfı Gençlere Evlilik Desteği Sağlıyor

Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı'ndan Yılın Destek Projesi

Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı, evlenmek isteyen gençlere yönelik olarak "Huzura Adım Projesi"ni hayata geçirdi. Bu yıl, evlilik hayali kuran 100 çift arasından 25’ine maddi destek sağladı.

Projenin Amaçları ve Faaliyetler

Vakıf Genel Başkan Yardımcısı Erdal Elibüyük, 2013 yılından beri faaliyet gösterdiklerini belirtti. Türkiye dahil 30 ülkede temsilcilikleri olan vakfın, birçok insani yardım çalışmalarına imza attığını ifade etti.

Elibüyük, "Yurt dışındaki projelerimizin yanı sıra Makedonya’da sünnet organizasyonu, Kur'an-ı Kerim dağıtımı ve Afrika’daki insanlara süt keçisi gibi yardımlarımız devam ediyor." dedi.

Afetzedelere Yardım Süreci

6 Şubat depremlerinin ardından, depremzede ailelere yardımcı olduklarını dile getiren Elibüyük, "Özellikle eğitim döneminde depremzede öğrencilerin kırtasiye ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

Filistin'e Ulaşan Yardımlar

Filistin halkına yardım ulaştırmaya devam eden vakıf, Elibüyük’ün açıkladığına göre, "Ürdün üzerinden gidecek yeni bir yol açtık. Buradan gönderilecek yardımlarımızla hem temel ihtiyaçlar hem de sıcak yemek dağıtımı gibi çalışmalara devam edeceğiz." diye belirtti.

"Huzura Adım Projesi" İle Gençler Destekleniyor

Huzura Adım Projesi'ni 2024 başında başlattıklarını vurgulayan Elibüyük, "Bu projeyle gençlerin evlilik ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyoruz. Yatak odası, oturma grubu ve beyaz eşya gibi ihtiyaçlara yönelik yardım yapıyoruz. Gazze'deki olaylar nedeniyle projeyi bir süre askıya almak zorunda kaldık, ancak şimdi faaliyetlerimize devam ediyoruz. Yıl sonuna kadar toplamda 100 gencimizi evlendirmeyi planlıyoruz." dedi.

Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı, "Huzura Adım Projesi" kapsamında bu yıl evlenmek isteyen 100...

Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı, "Huzura Adım Projesi" kapsamında bu yıl evlenmek isteyen 100 çiftten 25'ine destek oldu. Vakfın Genel Başkan Yardımcısı Erdal Elibüyük, AA muhabirine açıklamada bulundu.