Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

UND Heyeti Türkmenistan ile Uluslararası Taşımacılığı Görüştü

Uluslararası Nakliyeciler Derneği, Türkmenistan ile yeni taşımacılık yollarını ele aldı.

Yayın Tarihi: 22.10.2024 16:00
Güncelleme Tarihi: 22.10.2024 16:00

UND Heyeti Türkmenistan ile Uluslararası Taşımacılığı Görüştü

Uluslararası Taşımacılık İçin Yeni Arayışlar

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) heyeti, Türkmenistan Ulaştırma ve Haberleşme Ajansı Başkanı Mammethan Çakıyev ile önemli görüşmeler gerçekleştirdi. Bu toplantılar, Türkmenistan'ın uluslararası kara yolu taşımacılığı için sağladığı fırsatları değerlendirmek amacıyla düzenlendi.

İkili Görüşmelerin Detayları

Derneğin açıklamalarına göre, Çakıyev, Türkiye'yi ziyaret ederek Uluslararası Yol Federasyonu (IRF) Dünya Kongresi'ne katıldı. Bu süreçte, salgın döneminde kapanan Türkmenistan sınır kapılarının yeniden açılması için çeşitli seçenekler masaya yatırıldı.

Katılımcılar ve Temaslar

Görüşmeye, Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürü Murat Baştor, Uluslararası İlişkiler Daire Başkanı Hasan Boz, Türkmenistan'ın İstanbul Başkonsolosu Muhammetnur Ovezov, ve Türkmenistan Taşımacılık ve Lojistik Merkezi (TULM) Temsilcisi Orazmurat Hydyrov katıldı. İki ülke arasında, Çin'den Avrupa'ya uzanan kara yolu taşımacılığının Türkmenistan üzerinden, Orta Koridor kullanılarak gerçekleştirilmesi görüşüldü.

Türkmenistan'ın Taşımacılık Kapasitesi

Çakıyev, özellikle Hazar koridorunda düzenli seferlerin ve liman altyapısının güçlendirildiğini, 2025’te Ro-Pax filosuna iki yeni gemi ekleneceğini duyurdu.

Sürücü Vizeleri ve İş Birliği

UND ile TULM arasında sürücü vizeleri konusunda yapılan görüşmelerde, Türkmenistan makamlarının sürücü vize ücretlerinin düşmesi için yürütülen çalışmalara dair bilgi paylaşıldı. Ayrıca, Çakıyev ve Baştor, iki devletin taşımacılık alanındaki gelişmeleri üzerine fikir alışverişinde bulundu.

Gelecek Vizyonu

2024 yılı içerisinde ulaştırma ve gümrük, Türkmenbaşı liman ziyareti ve Türk dünyasında elektronik geçiş belgelerinin kullanımı gibi konularda iş birliği sağlanması hususunda anlaşmaya varıldı. Toplantıda UND'yi, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Sekreteri Cihan Sünel, Yönetim Kurulu Üyesi Mutluhan Akan, İcra Kurulu Başkanı Alper Özel ve İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Alpdoğan Kahraman temsil etti.

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) heyeti, Türkmenistan Ulaştırma ve Haberleşme Ajansı...

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) heyeti, Türkmenistan Ulaştırma ve Haberleşme Ajansı Başkanı Mammethan Çakıyev ile görüştü.