Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

ÜNİ-VERİ Projesi Genişletildi

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi, ÜNİ-VERİ projesinin veri kapsamını genişleterek iş gücü göstergelerini artırdı.

Yayın Tarihi: 27.07.2024 10:38
Güncelleme Tarihi: 27.07.2024 10:45

ÜNİ-VERİ Projesi Genişletildi

ÜNİ-VERİ Projesinde Yenilikler

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi, 2019 yılında başlatılan "ÜNİ-VERİ" projesinin kapsamını genişletti. Projenin iş gücü piyasası göstergeleri 2024 YKS tercih dönemi öncesinde 15'e çıkarıldı.

Yeni Göstergeler ve Analizler

Güncellenen veriler arasında; iş bulma süresi, başlangıç ücreti, nitelik uyuşmazlığı, kamuda işe yerleşme oranı, sektör bazında dağılım ve firma büyüklüğü dağılımı gibi göstergeler yer alıyor. Ayrıca, istihdam oranı, yönetici pozisyonlarındaki çalışma oranı, girişimcilik oranı gibi yeni başlıklar da eklendi.

Geniş Kapsamlı Veri Analizleri

2010-2022 yılları arasında lisans programlarından mezun olan yaklaşık 4 milyon kişi ile ilgili grafikler ve analizler, www.cbiko.gov.tr adresinde kullanıcıların erişimine sunuldu.

Uluslararası Tanınma

OECD tarafından "iyi uygulama örneği" olarak nitelendirilen ÜNİ-VERİ, eğitim ve iş gücü piyasası reformlarına yaptığı katkılarla dikkat çekiyor.

Hedef Kitle ve Kullanım Talimatları

ÜNİ-VERİ sayfasını kullanarak üniversite tercihi yapacak öğrenciler, yeni mezunlar ve mevcut öğrenciler, ilgi duydukları alanlara ait kapsamlı analize ulaşabilir, tercih ettikleri bölümleri karşılaştırabilir ve kariyer planlaması yapabilir.

Danışmanlık ve Bilgilendirme

Adaylar, Danışman Bilgi Sistemi (DABİS) üzerinden ilgili verilere ulaşmak için psikolojik danışman ve rehber öğretmenlerin desteğini alabilirler.

Takip ve İletişim

ÜNİ-VERİ projesine ait duyurular, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi'nin resmi sosyal medya hesapları (@tccbiko) üzerinden duyurulmaktadır.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından 2019 yılında hayata geçirilen "ÜNİ-VERİ"nin...

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından 2019 yılında hayata geçirilen "ÜNİ-VERİ"nin içerdiği iş gücü piyasası göstergelerinin sayısının artırıldığı, veri kapsamının genişletilerek güncellendiği bildirdi. Üniversite tercihi yapacak adayların dikkatini çeken ÜNİ-VERİ projesinde yer alan "iş bulma süresi", "başlangıç ücreti", "nitelik uyuşmazlığı", "kamuda işe yerleşme oranı", "sektör bazında dağılım" ve "firma büyüklüğü dağılımı" başlıklı 6 göstergenin sayısı 2024 YKS tercih dönemi öncesinde yapılan güncellemeyle 15'e çıkarıldı.