Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Ünlü Türk Oyuncu Ahu Tuğba Hayatını Kaybetti

Ahu Tuğba, 69 yaşında Miami'de vefat etti. Türk sinemasının önemli isimlerinden biri olarak hatırlanacak.

Yayın Tarihi: 01.09.2024 21:02
Güncelleme Tarihi: 01.09.2024 21:02

Ünlü Türk Oyuncu Ahu Tuğba Hayatını Kaybetti

Ahu Tuğba'nın Hayatına Veda

Türk sinemasının sevilen isimlerinden Ahu Tuğba, 69 yaşında hayatını kaybetti. ABD'nin Miami kentindeki evinde vefat eden Tuğba'nın kaybı, sinema dünyasında derin bir üzüntü yarattı.

Film-San Vakfı'ndan Taziye Mesajı

Film-San Vakfı'nın Genel Müdürü Kıvanç Terzioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Ahu Tuğba'ya Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz." ifadesini kullandı.

Son Yılları ve Sağlık Sorunları

Nisan ayında Miami'de bir trafik kazası geçiren Ahu Tuğba, uzun bir süre hastanede tedavi gördü. Son zamanlarda astım hastalığı ile mücadele ediyordu.

Ahu Tuğba'nın Biyografisi

13 Ağustos 1955 tarihinde, İstanbul'un Yeşilköy semtinde varlıklı bir ailenin tek çocuğu olarak dünyaya gelen Ahu Tuğba, eğitimine Robert Lisesi'nde devam etti. İlk kez, yönetmen Metin Erksan tarafından film çekme teklifi aldığında sinemayla tanıştı.

Ortaokul yıllarında oyunculuk tutkusunu gerçekleştirmek üzere Kanada'daki Concordia Üniversitesi İngiliz Dili Bölümü'ndeki eğitimini yarıda bıraktı. 1970'lerin sonlarında Türk sinemasında tanınmaya başlayan Ahu Tuğba, "Derviş Bey", "Dokunmayın Şabanıma", "Banker Bilo" ve "Taçsız Kraliçe" gibi unutulmaz yapımlarda rol aldı.

Kariyeri ve Sanat Hayatı

Bir dönem gazino sanatçısı olarak da sahne alan Ahu Tuğba, 1987 yılında "Buyur Gel/Mırnık" adlı müzik albümünü çıkardı. Kemal Sunal, Cüneyt Arkın, Tarık Akan ve Kadir İnanır gibi dönemin ünlü oyuncularıyla çalıştı. 2006 yılında "Meçhule Gidenler" dizisinde rol aldıktan sonra sinema kariyerine ara verdi.

Bir süre kızıyla birlikte Miami'de yaşayan Tuğba, aynı zamanda çeşitli televizyon programları da sunmuştu. Sanat dünyası, Ahu Tuğba'nın anısını unutmayacağı bir ismi daha kaybetti.

Türk sinemasının ünlü oyuncularından Ahu Tuğba, ABD'nin Miami kentindeki evinde 69 yaşında...

Türk sinemasının ünlü oyuncularından Ahu Tuğba, ABD'nin Miami kentindeki evinde 69 yaşında yaşamını yitirdi. Ahu Tuğba, Anavatan Partisi Sanat Komisyonu üyeleri ile birlikte Ankara'da temaslarda bulunmuştu. (AA Arşivi- 04.06.1991)