Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Ürdün'de Türk Dili Günü Coşkuyla Kutlandı

Ürdün'deki Yunus Emre Enstitüsü ve Yermuk Üniversitesi, Türk Dili Günü etkinliği ile kültürel bağları güçlendirdi.

Yayın Tarihi: 28.07.2024 17:31
Güncelleme Tarihi: 28.07.2024 17:31

Ürdün'de Türk Dili Günü Coşkuyla Kutlandı

Türk Dili Günü Etkinliği Düzenlendi

Ürdün'de, Yunus Emre Enstitüsü ve Yermuk Üniversitesi, öğrenciler arasında Türk dili ve kültürüyla bütünleşmeyi desteklemek amacıyla Türk Dili Günü etkinliği gerçekleştirdi.

Etkinlik Detayları

İrbid'deki Yermuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi tarafından düzenlenen dil haftası kapsamındaki etkinlik, üniversitenin Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Etkinliğe, Yunus Emre Enstitüsü Amman Koordinatörü Ensar Fırat ve Yermuk Üniversitesi Rektörü İslam Masad gibi önemli isimler katıldı. Ayrıca, üniversite hocaları ve öğrencileri de etkinliğe yoğun ilgi gösterdi.

Teşekkür ve Katkılar

Açılış konuşmasında Rektör Masad, üniversitenin Türk Dili Bölümüne sağlanan destekten dolayı Yunus Emre Enstitüsüne teşekkür etti.

Kültürel Aktiviteler

Etkinlikte, öğrencilerin düzenlediği Türkçe şiir ve şarkılar dinletildi ve Türk mutfağından örnekler tanıtıldı.

Akademik İşbirlikleri

AA muhabirine konuşan Sami ve Doğu Dilleri Bölüm Başkanı Hasan Zuyut, anadil konuşanlarla iletişimin önemine değinerek, yerel ifade ve terminolojinin anlaşılmasının dil becerilerine katkı sağladığını belirtti. Ayrıca, Türkçe konuşan öğretim üyesi sayısını artırmak için çeşitli akademik işbirlikleri hedeflediklerini vurguladı.

Öğrencilere Bilgi Verildi

Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Fırat, bu tür etkinliklerin Türk dili ve kültürünü tanıtmanın yanı sıra Türk üniversitelerinin burs ve programları hakkında öğrencileri bilgilendirdiğini ifade etti.