Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Ürdün Dışişleri Bakanı: Gazze'de BM Konvoyuna Yapılan Saldırı Utanç Verici

Eymen es-Safedi, İsrail'in Gazze'deki BM konvoyuna saldırmasını kınadı ve bunun uluslararası sistem için bir utanç olduğunu vurguladı.

Yayın Tarihi: 22.07.2024 16:01
Güncelleme Tarihi: 22.07.2024 16:01

Ürdün Dışişleri Bakanı: Gazze'de BM Konvoyuna Yapılan Saldırı Utanç Verici

Ürdün Dışişleri Bakanı'ndan Sert Açıklama

Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde Birleşmiş Milletler (BM) konvoyunu hedef almasının, tüm uluslararası topluluk için bir utanç olduğunu belirtti.

BM Konvoyuna Yönelik Saldırı

Sosyal medya platformu X üzerinden bir açıklama yapan Bakan Safedi, "Bu bir savaş suçudur. UNRWA ve diğer insani yardım kuruluşları, İsrail'in işgal güçlerinden koruma altında olmalıdır." dedi.

Uluslararası Hukuka Dikkat Çekildi

Safedi, ayrıca uluslararası kurum ve kuruluşların da hedef alınmasına dikkat çekerek, "Gazze sadece çocuklar için değil, uluslararası hukuk için de bir mezarlık haline geldi. Bu, tüm uluslararası sistem için bir utançtır." ifadelerini kullandı.

UNRWA'nın Açıklamaları

BM Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, dün yaptığı bir açıklamada, İsrail güçlerinin Gazze'de BM'ye ait bir konvoya ateş açtığını belirtti. Saldırıya uğrayan konvoyun Gazze'ye giderken ağır ateşe maruz kaldığını ifade eden Lazzarini, 5 kurşun isabet eden BM zırhlı aracının ağır hasar gördüğünü kaydetti.

İsrail'in Yardım Kurumlarına Yönelik Saldırıları

Gazze Şeridi'nde Filistinlilere karşı soykırım savaşını sürdüren İsrail ordusu, BM ve diğer yardım kuruluşlarını sık sık hedef alıyor. Özellikle, 1 Nisan'da Gazze'deki Deyr el-Belah bölgesine düzenlenen bir saldırıda, Dünya Merkez Mutfağı'nın (WCK) 7 çalışanı hayatını kaybetmişti. Açıklamada, saldırı sırasında ekibin çatışmasızlık bölgesinde, kuruluş logosunu taşıyan 2 zırhlı araçta bulunduğu belirtilmişti.