Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Ürdün Havayolları, Lübnan'a Uçuşları Durdurdu

İsrail'in olası saldırıları sebebiyle Ürdün Kraliyet Havayolları'nın Lübnan seferleri iptal edildi.

Yayın Tarihi: 29.07.2024 17:32
Güncelleme Tarihi: 29.07.2024 17:32

Ürdün Havayolları, Lübnan'a Uçuşları Durdurdu

Ürdün Kraliyet Havayolları'nda Uçuş İptalleri

Ürdün'ün milli havayolu şirketi Royal Jordanian Airlines, İsrail'in muhtemel saldırıları nedeniyle bugün ve yarın Lübnan'a gerçekleştirmeyi planladığı uçuşları durdurdu.

İptal Gerekçesi

Ürdün'ün resmi haber ajansı PETRA tarafından yapılan açıklamaya göre, Ürdün Sivil Havacılık Düzenleme Kurumu tarafından alınan bu karar doğrultusunda, Royal Jordanian Airlines'ın Beyrut Refik Hariri Uluslararası Havalimanı'na yaptığı uçuşlar iptal edildi.

Uçuş Detayları

Bugün RJ403 ve yarın RJ407 sefer sayılı uçuşların iptal edildiği duyurulurken, uçuşların ne zaman yeniden başlayacağına dair bir bilgi verilmedi.

Askeri Gelişmeler

Dün akşam, İsrail'in Lübnan'a yönelik olası saldırıları sebebiyle Beyrut Havalimanı'na yapılan tüm uçuşlar askıya alındı ancak bazı uçuşların 08.00 itibarıyla tekrar başlaması planlandı.

Mecdel Şems Saldırısı

İsrail'in işgali altındaki Golan Tepeleri'ndeki Mecdel Şems beldesinde futbol sahasına düzenlenen roket saldırısında 12 kişi hayatını kaybetti ve 35 kişi yaralandı. İsrail ordusu, roketin Lübnan'ın güneyindeki Şeba beldesinden ateşlendiğini belirterek, sorumlu tarafın Lübnan Hizbullahı olduğunu iddia etti. Fakat Hizbullah, bu iddiaları yalanlayarak saldırıyla hiçbir bağlantılarının olmadığını açıkladı.

Netanyahu'dan Açıklama

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, bu ölümcül saldırının dikkate alınacağını ifade ederek, "Hizbullah, şimdiye kadar ödemediği ağır bir bedel ödeyecek." dedi.