Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Ürdün ve KİK'ten Yemen'deki Ekonomik Anlaşmaya Destek

Ürdün ve KİK, Yemen hükümeti ile Husiler arasında yapılan anlaşmayı memnuniyetle karşıladı, ekonomik gerginliğin azalmasını umuyorlar.

Yayın Tarihi: 24.07.2024 23:54
Güncelleme Tarihi: 24.07.2024 23:54

Ürdün ve KİK'ten Yemen'deki Ekonomik Anlaşmaya Destek

Ürdün ve KİK'ten Yemen Anlaşmasına Destek

Ürdün Krallığı ve Körfez İşbirliği Konseyi (KİK), Yemen hükümeti ile Husiler arasında ekonomik gerginliği azaltmayı amaçlayan yeni bir anlaşmayı duyurmanın sevincini yaşıyor.

Ürdün Dışişleri Bakanlığı Açıklama Yaptı

Ürdün Dışişleri Bakanlığı'nın yaptığı yazılı açıklamada, Yemen Özel Temsilcisi Hans Grundberg’in bankacılık sektöründeki krizin sona ermesini sağlayacağına dair sağlanan anlaşmanın memnuniyetle karşılandığı ifade edildi. Bakanlık, Yemen Hava Yolları'nın yeniden faaliyete geçmesi konusunda sağlanan destekten dolayı da mutluluğunu dile getirdi. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, “BM Yemen Özel Temsilcisi’nin, bu kriz ortamında güvenlik ve istikrarı sağlamak amacıyla gösterdiği çabaları takdir ediyoruz,” denildi.

KİK Genel Sekreteri'nden De Destek

KİK Genel Sekreteri Casim Muhammed el-Budeyvi de yaptığı açıklamada, Yemen hükümeti ve Husilerin bankacılık sektöründe gerilimi azaltmak için vardığı anlaşmayı memnuniyetle karşıladıklarını belirtti. Budeyvi, bu adımı, uluslararası toplumun Yemen krizine olan ilgisinin bir göstergesi olarak yorumladı.

Yemen'deki Anlaşmanın İçeriği

Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi Grundberg’in ofisi, her iki tarafın da bankaca karşı alınan kararların iptal edilmesi yönünde anlaştıklarını bildirdi. Ayrıca, Sana ile Ürdün arasında uçak seferlerinin yeniden başlanacağı, Hindistan ve Kahire’ye günlük ya da ihtiyaca göre seferlerin düzenleneceği belirtilmiştir.