Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

VacciZone'un Kurucusuna TeknoFest 2024'te Ödül

VacciZone'un kurucusu, TeknoFest 2024'te 'En İyi Akademik Buluş' ödülüne layık görüldü. Quick Sigorta destek veriyor.

Yayın Tarihi: 09.10.2024 17:51
Güncelleme Tarihi: 09.10.2024 17:51

VacciZone'un Kurucusuna TeknoFest 2024'te Ödül

VacciZone'un Başarısı: TeknoFest 2024'te Ödül ile Taçlandı

TeknoFest 2024’te düzenlenen 9. Uluslararası Patent Fuarı’nda, Quick Sigorta destekli aşı girişimi VacciZone’un kurucusu Prof. Dr. Nesrin Özören ve ekibi, kanser immünoterapisinde geliştirdikleri ASC specks zerrecikleri ile “En İyi Akademik Buluş” ödülüne layık bulundu.

ASC Mikrokürecik Teknolojisi

Boğaziçi Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nesrin Özören ve ekibi tarafından geliştirilen ASC mikrokürecik teknolojisi, 2010 yılından itibaren Boğaziçi Üniversitesinde üzerinde çalışılmakta. 2018 yılında triadik patent koruması altına alınan bu buluş, sağlık alanında devrim niteliğinde bir çözüm sunmakta.

VacciZone ve Quick Sigorta’nın İşbirliği

2020 yılında VacciZone Biyoteknoloji Araştırma Geliştirme Danışmanlık Sanayi ve Ticaret AŞ çatısı altında faaliyete geçen ASC mikrokürecik teknolojisi, bağışıklık sistemini hedef alan yenilikçi bir yaklaşım sunuyor. 2022 yılında Quick Sigorta tarafından başlatılan VacciZone yatırımı, Türkiye’nin biyoteknoloji sektöründeki gücünü artırmayı amaçlıyor.

Ahmet Yaşar'ın Açıklamaları

Maher Holding Sigorta Grubu Başkanı Ahmet Yaşar, sağlık alanında yaptıkları yatırımlar arasında VacciZone'un en önemlilerinden biri olduğunu vurgulayarak, “Bu ülkenin bilim insanlarına sahip çıkmak ve onların çalışmalarını desteklemek, bizim en büyük sorumluluklarımızdan biri. Prof. Dr. Nesrin Özören ve ekibinin bu başarısı, Türkiye'nin bilimsel potansiyelini dünya çapında göstermek açısından son derece değerli. Biz de bu sürecin bir parçası olmaktan büyük gurur duyuyoruz. Bilime ve topluma katkı sağlayan bu tür projelere destek vermeye devam edeceğiz.” ifadelerinde bulundu.

Quick Sigorta'nın destek verdiği aşı girişimi, VacciZone'un kurucusu Prof. Dr. Nesrin Özören ve...

Quick Sigorta'nın destek verdiği aşı girişimi, VacciZone'un kurucusu Prof. Dr. Nesrin Özören ve ekibinin kanser immünoterapisinde ASC specks zerrecikleri buluşuyla, TeknoFest 2024'te düzenlenen 9'uncu Uluslararası Patent Fuarı'nda "En İyi Akademik Buluş" ödülüne layık görüldü.