Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Venezuela'da Devlet Başkanı Seçiminde Sandıklar Kapandı

Venezuela'da devlet başkanı seçiminde oy verme işlemi sona erdi, resmi sonuçlar bekleniyor.

Yayın Tarihi: 29.07.2024 03:51
Güncelleme Tarihi: 29.07.2024 03:51

Venezuela'da Devlet Başkanı Seçiminde Sandıklar Kapandı

Venezuela'da Devlet Başkanı Seçim Süreci Tamamlandı

Venezuela'da düzenlenen devlet başkanı seçimlerinde oy verme işlemi başarıyla tamamlandı. Venezuela Ulusal Seçim Konseyi (CNE), yerel saatle 06.00'da (TSİ 13.00) başlayan oy verme sürecinin sona erdiğini ve oyların sayımına geçildiğini açıkladı. Resmi Sonuçlar Bekleniyor

Resmi sonuçların ilerleyen saatlerde açıklanması beklenirken, iktidar ve muhalefet partilerinin destekçileri CNE'nin önünde gergin bir bekleyiş içinde bulunuyor. Güvenlik güçleri de CNE merkezinin etrafında yoğun güvenlik önlemleri almış durumda.

Muahlefet Adayları Görüşlerini Paylaştı

Muhaalefet koalisyonu Birleşik Demokratik Platform (PUD) adayı Edmundo Gonzalez, parti merkezinde gerçekleştirdiği basın toplantısında, seçime katılımın beklenenden çok daha yüksek olduğunu vurguladı. Gonzalez, destekçilerine sandık merkezlerini terk etmemeleri yönünde çağrıda bulundu.

Ayrıca, ana muhalefet partisi lideri Maria Corina Machado da halkın sandıklara olan ilgisinin yüksek olduğunu belirterek, "Müşahitlerin tutanakları alma hakkı var. Tutanak kanıttır; onu aldığınızdan emin olun ve protokolü takip edin. Sandık merkezlerini kesinlikle terk etmeyin ve herkese inanın." dedi.

İktidar Tarafının Beklentileri

Venezuela Birleşik Sosyalist Partisi (PSUV) Birinci Başkan Yardımcısı Diosdado Cabello, seçim günü yaptığı açıklamada, seçimleri kazanacaklarına inandıklarını ifade ederek, CNE'nin resmi sonuç açıklamasını beklediklerini söyledi.

Seçimi kazanan aday, 10 Ocak 2025'te Venezuela'nın yeni devlet başkanı olarak yemin edecek.