Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Venezuela'da Maduro'dan Ulusal Diyalog Çağrısı

Nicolas Maduro, devlet başkanlığı seçimlerini kazanmasının ardından ulusal diyalog ve barış çağrısında bulundu.

Yayın Tarihi: 29.07.2024 09:15
Güncelleme Tarihi: 29.07.2024 09:15

Venezuela'da Maduro'dan Ulusal Diyalog Çağrısı

Venezuela'da Yeni Bir Dönem Başladı

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, düzenlenen devlet başkanlığı seçimlerini kazandıktan sonra ulusal diyalog çağrısında bulundu.

Seçim Sonuçlarına Saygı İstedi

Maduro, Devlet Başkanlığı Sarayı Miraflores önünde toplanan binlerce destekçisine hitaben yaptığı konuşmada, Ulusal Seçim Konseyi (CNE) tarafından açıklanan 28 Temmuz seçim sonuçlarına herkesin saygı duymasını talep etti. "Sizler bana yetki verdiniz. Vatanımız için, halkımız için ülkemizde her daim barış olacak," diyen Maduro, şiddet ve kargaşaya başvurmamaları için çağrıda bulundu.

Barış ve Diyalog Üzerine Vurgular

Barış insanı olduğunu belirten Maduro, "Ülkedeki siyasi partilere ve tüm sektör temsilcilerine diyalog çağrısında bulunuyorum. Halka ve anayasalara saygılı olun. Herkesle konuşmaya hazırım," şeklinde ifadelerde bulundu.

Faşizm Ve Yaptırımlara Karşı Direniş

Maduro, Venezuela'da faşizmin kaybettiğini ve ekonomik yaptırımlara karşı direndiklerini belirterek, "Venezuela halkının onuruyla oynamalarına asla müsaade etmeyeceğiz," dedi. Ayrıca, CNE'nin yurt dışından gelen büyük bir siber saldırıya maruz kaldığını ve konuyla ilgili ulusal savcılığın soruşturma başlatacağını kaydetti.

Uluslararası Gözlemcilere Teşekkür

Son olarak, Maduro, seçimleri izleyen uluslararası gözlemcilere de teşekkür etti. CNE Başkanı Elvis Amoroso ise, mevcut Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun seçimleri kazandığını doğrulamıştı.