Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Venezuela'da Seçim Gerginliği: Maduro Aşırı Sağcıları Suçladı

Venezuela Devlet Başkanı Maduro, yaklaşan seçimler öncesi aşırı sağcıları eleştirerek halkı provokasyona karşı uyardı.

Yayın Tarihi: 23.07.2024 05:41
Güncelleme Tarihi: 23.07.2024 05:41

Venezuela'da Seçim Gerginliği: Maduro Aşırı Sağcıları Suçladı

Venezuela Devlet Başkanı Maduro'dan Eleştiriler

Venezuela'nın Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ülkede 28 Temmuz'da gerçekleştirilecek olan devlet başkanı seçimi öncesinde aşırı sağcılar hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Maduro, bu grupların seçimlere 'gölge' düşürmeye çalıştığını öne sürdü.

Mitingde Açıklamalarını Yaptı

Maduro, Büyük Vatansever Kutup (Gran Polo Patriotico) adayı olarak, Nueva Esparta eyaletinin Porlamar kentinde düzenlenen bir mitingde halka seslendi. Burada, pazar günü yapılacak seçimlerdeki potansiyel provokasyonlara dikkat çekerek, vatandaşlardan sakin kalmalarını istedi.

Güvenlik Tedbirleri Alınıyor

Güvenlik güçlerinin, ülke genelinde olası şiddet eylemleri ve enerji santrallerine yönelik saldırılara karşı hazırlık içerisinde olduğunu belirten Maduro, "Halka zarar vermek için yapacakları son hata olur. Yeter artık! Venezuela'nın barış, ekonomik büyüme ve refaha ihtiyacı var," ifadelerini kullandı.

İhtiyaç Sahipleri İçin Yeni Konut Projesi

Gelecek altı ay içerisinde ihtiyaç sahipleri için en az 3 milyon yeni konut inşa etmeyi planladıklarını belirten Maduro, bu konutlardan ilk 400 bininin 2025 yılında teslim edileceğini açıkladı.

Oligarşi Eleştirisi ve Seçim Vizyonu

Maduro, Venezuela'daki oligarşinin ülkenin zengin petrol kaynaklarını yabancı güçlere devretmeye çalıştığını savundu. "28 Temmuz'da büyük bir zafer kazanacağız ve Caracas'taki ırkçı oligarşiye gereken dersi vereceğiz. Onlara yaptırımların, ablukanın ve ekonomik savaşın hesabını soracağız," diye konuştu.

Seçim Günü Yaklaşıyor

Venezuela halkı, 28 Temmuz tarihinde yeni devlet başkanını seçmek için sandık başına gidecek. Seçimin Nicolas Maduro ve muhalefetin adayı Edmundo Gonzalez arasında geçmesi bekleniyor.