Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Venezuela'da Seçim Kampanyasının Kapanışı: Maduro'dan Güçlü Mesajlar

Maduro, seçim mitinginde halkı birliğe davet ederek, dış müdahalelere karşı duracaklarını vurguladı.

Yayın Tarihi: 26.07.2024 15:48
Güncelleme Tarihi: 26.07.2024 15:48

Venezuela'da Seçim Kampanyasının Kapanışı: Maduro'dan Güçlü Mesajlar

Maduro, Seçim Kampanyasının Son Mitinginde Halkıyla Buluştu

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, seçim kampanyası sürecinin son mitinginde başkent Karakas'ta binlerce destekçisine seslenerek, 28 Temmuz'da gerçekleştirilecek seçimler öncesi önemli mesajlar verdi.

"Venezuela'nın 50 Yıllık Geleceğini Oylayacağız"

Maduro, mitingde yaptığı konuşmada, "Venezuela'nın 50 yıllık geleceğini oylayacağız. Hiçbir dış müdahaleye izin vermeyeceğiz. Tüm Venezuelalıların birlik olması için var gücümüzle yanınızda olacağız." ifadelerini kullandı.

Chavez'in Mirası ve Sorumluluk

Konuşmasında, Hugo Chavez'i de anarak, "Daima sizin mirasınıza sahip çıkacağız. Sizden ilham aldık, her şey sizin sayenizde oldu. Ebedi komutanımız Hugo Chavez, bu halk sizi asla unutmayacak ve hatırlayacak," şeklinde duygusal bir bağ kurdu.

Seçim Sürecinin Önemi

Seçim kampanyası boyunca 300'den fazla kenti ziyaret ettiğini belirten Maduro, "Kutsal bir yolculuktan geliyorum. Venezuela'yı karış karış dolaştık ve halka gerçekleri paylaştık. Direndik ve buradayız çünkü bu ülkeyi çok seviyoruz," dedi.

Halkın Gücü ve Birlik Çağrısı

Maduro, halkı hiperenflasyon ve diğer ekonomik zorluklarla mücadelede yanlarında oldukları için tebrik etti. "Sizin gücünüz benim gücümdür," diyerek, pazar günü yapılacak seçimlerde halkı oy vermeye davet etti.

Muhalefete Mesaj

İsim vermeden muhalefeti hedef alan Maduro, ülkede iç karışıklık çıkartılmaya çalışıldığını belirterek, buna asla müsaade etmeyeceklerini vurguladı.

Pazar günü gerçekleştirilecek seçimler, Venezuela halkı için yeni bir dönemin kapılarını aralayacak.