Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Venezuela'da Seçim Protestolarında Çıkan Olaylar Can Aldı

Venezuela'daki devlet başkanı seçim sonuçlarına yönelik protestolarda 1 kişi yaşamını yitirdi, 46 kişi gözaltına alındı.

Yayın Tarihi: 30.07.2024 06:54
Güncelleme Tarihi: 30.07.2024 06:54

Venezuela'da Seçim Protestolarında Çıkan Olaylar Can Aldı

Venezuela'da Protestolar Tırmandı

Venezuela'da yapılan devlet başkanı seçiminin sonuçlarına tepki olarak düzenlenen protestolar, durgun bir ortamda başlamışken, hızla şiddet olaylarına dönüştü. Yaracuy eyaletinde güvenlik güçleriyle çatışan göstericiler arasında bir kişi hayatını kaybederken, 46 protestocu gözaltına alındı.

Olayların Ardındaki Sebepler

Devlet yetkilileri, protestoların başlamasına sebep olarak seçim sonuçlarının hileli olduğu iddialarını gösteriyor. Olaylarla ilgili açıklama yapan Venezuela Savunma Bakanı Vladimir Padrino Lopez, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, çatışmalarda 23 askerin yaralandığı bilgisini aktardı. Ayrıca, güvenlik güçleri tarafından yapılan müdahalelerde bazı askerlerin ateşli silahla yaralandığı belirtildi.

Yetkililerden Uyarılar

Padrino Lopez, "Ülkenin 2014, 2017 ve 2019 karanlığına dönmesine müsaade etmeyeceğiz. Yanlış bir adım atmayın." şeklinde ifade ederek, eylemcileri uyardı. Diğer yandan, Venezuela Ulusal Başsavcısı Tarek William Saab, protestolar sırasında birçok kamu malının zarar gördüğünü belirterek, sorumlular hakkında gerekli yaptırımların uygulanacağını kaydetti.

Muhalefet Hileli Seçim İddiasında Bulundu

Seçimlerin tamamlanmasının ardından, muhalefet temsilcileri Ulusal Seçim Konseyi (CNE) verilerinin gerçeği yansıtmadığını ve sonuçların hileli olduğunu öne sürdü. Protestolar, ülke genelinde geniş bir katılımla sürmeye devam ederken, güvenlik güçleri ve göstericiler arasında gerginlik artıyor.