Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Venezuela'da Seçim Sonuçlarına Saygı Vurgusu

Maduro, seçim sonuçlarına saygı göstereceklerini belirterek ulusal birlik çağrısı yaptı.

Yayın Tarihi: 28.07.2024 16:58
Güncelleme Tarihi: 28.07.2024 16:58

Venezuela'da Seçim Sonuçlarına Saygı Vurgusu

Venezuela'da Seçim Sonuçlarına Saygı Vurgusu

Venezuela'nın Devlet Başkanı Nicolas Maduro, gerçekleşen devlet başkanlığı seçim sonuçlarına saygı duyacaklarını belirtti.

Karakas'ta Oy Kullanımı ve Mesajlar

Başkent Karakas'ta eşi Cilia Flores ile birlikte oyunu kullanan Maduro, basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu. Seçim sonuçlarına olan saygısını dile getirerek, "Resmi sonuçları tanıyorum ve tanıyacağım. Bu sonuçlara saygı duyulmasını sağlayacağım. Sadece ben değil, seçime katılan 38 siyasi parti de kamuoyu önünde sonuçlara saygı duyacaklarını açıkça beyan etmeleri lazım," ifadelerini kullandı.

Barış ve Birlik Vurgusu

Ulusal Seçim Konseyi'nin (CNE) açıklayacağı resmi sonuçlara atıfta bulunan Maduro, "Barış içinde geleceğimi söylemiştim ve barış içinde geldim. Eğer bir şeyi korumak ve savunmak gerekiyorsa, önemli olan Venezuelalıların barış, uyum ve birlik içinde yaşaması. Venezuela'da iyilik ve zafer kazanacak," diye konuştu.

Diyalog Çalışmaları

Maduro, yarından itibaren ülkedeki siyasi partiler ve tüm sektör temsilcilerine yeni bir diyalog çağrısında bulunacağını bildirdi. Ayrıca, X sosyal medya platformunda oy kullanma anını paylaşarak, "Barış, demokrasi ve Venezuela için herkesi oyunu kullanmaya davet ediyorum," mesajını iletti.

Muhalefetten Destek Çağrısı

Öte yandan muhalefet lideri Maria Corina Machado, sosyal medya üzerinden destekçilerine seslenerek, "Sevgili Venezuelalılar, beklenen gün geldi. 25 yıldır bu an için mücadele ediyoruz," açıklamasında bulundu. Oy verme süresinin sonuna kadar sandıklarda görevli olanların yerlerinden ayrılmamalarını isteyen Machado, değişim için tüm Venezuelalıları sandığa gitmeye çağırdı.

Seçim Yarışı

Venezuela'daki devlet başkanlığı seçiminde, Büyük Vatansever Kutup adayı Devlet Başkanı Maduro ile muhalefet koalisyonu Birleşik Demokratik Platform (PUD) adayı Edmundo Gonzalez arasında önemli bir yarış gerçekleşecek.