Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Venezuela'da Siyasi Gerginlik: Muhalefet ve İktidar Çatışıyor

Caracas'ta muhalefet ve iktidar yanlıları toplandı, seçim sonuçlarıyla ilgili sert tartışmalar yaşandı.

Yayın Tarihi: 31.07.2024 07:42
Güncelleme Tarihi: 31.07.2024 07:42

Venezuela'da Siyasi Gerginlik: Muhalefet ve İktidar Çatışıyor

Venezuela'da Muhalefet ve İktidar Yanlıları Tek Yürek Oldu

Venezuela'nın başkenti Caracas, muhalefet ve iktidar yanlılarının birbirine karşı gergin gösterilere ev sahipliği yaptı. Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Devlet Başkanlığı Sarayı Miraflores'ten yaptığı konuşmada, muhalefeti ve özellikle Elon Musk'ı eleştirdi.

Seçim Sonuçları Tartışma Konusu

Muhalefet lideri Maria Corina Machado, seçimlerde usulsüzlük yapıldığını öne sürerek, destekçileriyle birlikte Francisco de Miranda Meydanı'nda toplandı. Burada halkı, mevcut hükümete karşı barışçıl bir şekilde mücadele etmeye çağırdı.

Machado, "Edmundo Gonzalez'in yüzde 70 oy alarak kazandığını ve bu sonucu tanıyacaklarını" belirtirken, destekçilerine "şiddetten uzak durmaları" konusunda uyarıda bulundu.

İktidar Yanlılarının Tepkisi

Maduro yanlıları, Miraflores Sarayı'nın bahçesinde toplandı ve muhalefetin protestolarına karşı ses yükseltti. Maduro, şiddet olaylarını sağ muhalefet ve Amerikan etkilerine itham etti. "Birleşen halk yenilmez" diye sözlerine devam eden Maduro, eski Devlet Başkanı Hugo Chavez'in mirasını yaşatacaklarını vurguladı.

Gösterilerde Farklı Sesler

Göstericiler arasında yer alan Maria Salinbeny, seçim sonuçlarının hileli olduğuna dair inançlarını yineledi. Bir üniversite öğrencisi Tomas Fortino, Maduro hükümetini protesto etmek amacıyla alanda bulunduğunu ve halk iradesinin hiçe sayıldığını iddia etti.

Maduro destekçisi Lora Gomez ise, gelecekteki devlet başkanının 2025-2031 döneminde yine Maduro olacağını savunurken, Orlando Ugeto da muhalefeti sert bir dille eleştirerek, Machado'yu 'vatan düşmanı' olarak tanımladı.