Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Venezuela Savunma Bakanı, Protestoları 'Darbe Girişimi' Olarak Nitelendirdi

Venezuela'daki protestoların darbe girişimi olduğunu belirten Savunma Bakanı, orduya sadık kalındığını vurguladı.

Yayın Tarihi: 30.07.2024 20:27
Güncelleme Tarihi: 30.07.2024 20:27

Venezuela Savunma Bakanı, Protestoları 'Darbe Girişimi' Olarak Nitelendirdi

Venezuela'daki Protestolar ve Darbe Tartışmaları

Venezuela Savunma Bakanı Vladimir Padrino Lopez, ülkesinde başkanlık seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından patlak veren protestsü sürecini darbe girişimi olarak değerlendirdi. Eğitim ve aktarımlarını Telesur’un haberinden edindiğimiz bilgilere göre, Lopez, mevcut devlet başkanı Nicolas Maduro’nun %51.20 oy oranıyla kazandığı seçimlerin ardında yatan hile iddialarıyla ilgili olarak, halkın sokaklara dökülmesini de eleştirdi.

Ordunun Kararlılığına Vurgu

Lopez, yaptığı konuşmada “Venezuela’da bir darbe girişimiyle karşı karşıyayız. Bolivarcı Ulusal Silahlı Kuvvetleri buna müsaade etmeyecek. Kararlı bir şekilde bu durumun üstesinden geleceğiz.” ifadeleriyle ordunun anayasa ve Maduro’yu desteklediğini vurguladı. Ayrıca, şiddetin hiçbir zaman olumlu sonuçlar doğurmadığını belirtti.

Ulusal Başsavcı'dan Açıklamalar

Venezuela Ulusal Başsavcısı Tarek William Saab ise protestoları, "kaos oluşturan şiddet yuvaları" olarak tanımladı ve bunun dış müdahale için yaratıldığını öne sürdü. Saab, kamu malına zarar verenlerin "terör ve nefret" suçlarından yargılanacaklarını açıkladı.

Seçim Sonuçlarına Tepkiler

Venezuela Seçim Konseyi’nin公布 ettiği verilere göre, Nicolas Maduro 3. kez devlet başkanı seçildi, ancak muhalefet koalisyonu Birleşik Demokratik Platform (PUD) adayı Edmundo Gonzalez seçim sonuçlarını kabul etmeyerek, protesto eylemlerini başlattıkları bildirildi.