Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Venezuela Savunma Bakanı: Seçimler Barış İçinde Gerçekleşti

Venezuela Savunma Bakanı Lopez, seçimlerin huzur içinde tamamlandığını açıkladı ve halkına teşekkür etti.

Yayın Tarihi: 29.07.2024 05:26
Güncelleme Tarihi: 29.07.2024 05:26

Venezuela Savunma Bakanı: Seçimler Barış İçinde Gerçekleşti

Venezuela'da Seçim Süreci Sükunetle Tamamlandı

Venezuela Savunma Bakanı Vladimir Padrino Lopez, yaklaşan devlet başkanlığı seçimlerinin barışçıl bir şekilde sonuçlandığını duyurarak, halka teşekkür etti.

Barış ve Olgunluk İçinde Seçimler

Başkent Karakas’ta basın toplantısı düzenleyen Lopez, küçük çaplı olaylar haricinde seçim sürecinin genel olarak sükunet içinde ilerlediğini söyledi. Lopez, bu süreçteki tüm ulusal mutabakattan dolayı teşekkür ettiğini ifade etti.

“Tüm lojistik ve seçim operasyonları mükemmel bir düzen içinde gerçekleşti,” diyen Lopez, “İnsanlar, diledikleri gibi oylarını kullandı. Bu ulusal mutabakat için herkese ve tüm kurumlara teşekkür ederim.” dedi.

Demokrasiyi Savunma Vurgusu

Lopez, Venezuela halkının yeni bir aşamaya geçtiğini belirterek, "Venezuela halkı, cezai yaptırımları reddetti ve haksız yaptırımlara karşı ayakta durdu. Bugüne kadar hiç bu kadar barış ve yurttaşlık bilinci görmemiştik" değerlendirmesinde bulundu.

Muhtemel sokak olaylarına karşı gerekli önlemleri aldıklarını vurgulayan Lopez, demokrasi ve barışı her zaman savunacaklarını sözlerine ekledi.

Açıklanacak Sonuçlar

Venezuela Ulusal Seçim Konseyi (CNE)'nin seçim sonuçlarını önümüzdeki saatlerde açıklaması bekleniyor. Seçimlerden başarıyla çıkan aday, 10 Ocak 2025'te ülkenin yeni devlet başkanı olarak yemin edecek.