Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Viktor Orban Olimpiyatlarda Ahlak Sorunu Üzerine Konuştu

Macaristan Başbakanı Orban, 2024 Paris Olimpiyatları'nda ahlak eksikliğini eleştirdi.

Yayın Tarihi: 28.07.2024 13:35
Güncelleme Tarihi: 28.07.2024 13:35

Viktor Orban Olimpiyatlarda Ahlak Sorunu Üzerine Konuştu

Viktor Orban'dan Olimpiyat Eleştirisi

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları açılışındaki gösterileri sert bir dille eleştirdi. Orban, Batılıların ulus devletin artık var olmadığına inandıklarını belirterek, "Olimpiyat açılışını izlediyseniz, ahlakın olmadığını görürdünüz." ifadelerini kullandı.

Ulus Devlet ve Temelleri

Baile Tusnad kentindeki etkinlikte konuşan Orban, Rusya-Ukrayna Savaşı, yaklaşan ABD seçimleri ve Olimpiyatlar hakkında değerlendirmelerde bulundu. Ulus devletlerin İncil'e dayalı bir temeli olduğunu ve bu yapıların kıyamet gününde yargılanacağını söyledi.

"Batı artık ulus devlete inanmıyor. Buna dayanan bir kültür ile toplumsal ahlakı reddediyorlar," diyen Orban, Batı'nın göç konusundaki farklı görüşlerini de gündeme getirdi. "Dünyanın değiştiğini kabul etmemiz lazım; her şey Batı tarzında değişmiyor artık" diye ekledi.

Asya Merkezli Dünyaya Geçiş

Orban, Batı merkezli dünya sisteminin etkisinin azaldığını ve yerine Asya merkezli bir sistemin geçmekte olduğunu öne sürdü. Ayrıca, Rusya-Ukrayna Savaşı ile ilgili gerçekleştirilen görüşmeler sayesinde Rusya, Ukrayna, Çin ve Amerikalı yetkililerin bir araya geldiğini ifade etti.

Barış İçin Avrupa Çağrısı

"Barış yanlısı bir Avrupa'ya doğru gidiyoruz" diyen Orban, Avrupa'nın barış için gerekli adımları atması gerektiğini vurguladı. Ukraynalılara düzeltmeleri için zaman tanıdığını ve Avrupa'nın akıllanması gerektiğinin altını çizdi. "Eğer Avrupa barış yanlısı bir politikaya dönerse, Trump'ın zaferi sonrası bunun sonuçlarına katlanmak zorunda kalacak" diyerek uyarıda bulundu.