Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Viyana'da Sanat Rüzgârı: Azize Ceyhun'un Resim Sergisi

Azize Ceyhun, Viyana'da açtığı sergiyle sanatseverlere 'Alcohol Ink' tekniğini tanıttı.

Yayın Tarihi: 23.10.2024 01:20
Güncelleme Tarihi: 23.10.2024 01:20

Viyana'da Sanat Rüzgârı: Azize Ceyhun'un Resim Sergisi

Viyana'da Sanatın İhtişamı

Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun'un eşi Azize Ceyhun, alkol bazlı mürekkep kullanarak oluşturduğu eserlerle sanat tutkunlarının ilgisini çekti.

'Alcohol Ink' Sergisi Açıldı

Azize Ceyhun tarafından hazırlanan 'Alcohol Ink' sergisi, Viyana'daki Azerbaycan Kültür Merkezi'nde sanatseverlerle buluştu. Serginin açılışı, Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Daimi Temsilcisi Büyükelçi Hatun Demirer ve birçok davetlinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Kültürel Bağlar ve Sanat

Azerbaycan Kültür Merkezi Müdürü Leyla Gasimova, serginin kültürel merkezlerde açılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, iki ülke arasındaki dayanışmanın ve kardeşliğin önemini vurguladı.

'Alcohol Ink' Sanat Tekniği

Azize Ceyhun, eserlerini Viyana'da geçirdiği süre zarfında tamamladığını ve 'Alcohol Ink' sanat tekniği ile ilgili olarak, alkol bazlı mürekkebin başka kimyasal maddelerle inceltildiğini ve kağıt üzerinde fırça kullanılmadan resimlerin yapıldığını açıkladı. Ceyhun, bu tekniğin, Ebru sanatına benzer özellikler taşıdığını, ancak su kullanılmadığını belirtti.

Teşekkürler

Büyükelçi Ozan Ceyhun, sergiye ev sahipliği yapan Azerbaycan Kültür Merkezi yetkililerine ve tüm davetlilere katkılarından dolayı teşekkürlerini sundu.

Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun'un eşi Azize Ceyhun, "Alcohol Ink" adı verilen, alkol...

Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun'un eşi Azize Ceyhun, "Alcohol Ink" adı verilen, alkol bazlı mürekkebin kullanıldığı teknikle yaptığı eserleri sanatseverlerin beğenisine sundu. Viyana'da Azerbaycan Kültür Merkezi'ndeki serginin açılışına, Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun (sağda) ve eşi Azize Ceyhun (solda) katıldı.