Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Wagner Grubu Mali'de Çatışmalarda Kayıplar Verdi

Wagner, Mali'deki çatışmalarda kayıplarının olduğunu açıkladı ve bölgedeki durumu takip ettiklerini belirtti.

Yayın Tarihi: 29.07.2024 15:14
Güncelleme Tarihi: 29.07.2024 15:14

Wagner Grubu Mali'de Çatışmalarda Kayıplar Verdi

Wagner Grubu Mali'deki Çatışmalarda Kayıplarını Açıkladı

Rusya'nın paralı asker grubu Wagner, Mali'deki çatışmalarda kayıplar verdiğini duyurdu. Wagner'in, Mali ordusu ve eski Tuareg isyancılarıyla birlikte El Kaide terör örgütü militanlarına karşı mücadele ettiği belirtildi.

Telegram Hesabından Açıklama Yayınlandı

Wagner'in "Razgruzka Wagnera" adlı Telegram hesabından yapılan duyuruda, Sergey Şevçenko liderliğindeki 13. Taarruz Müfrezesi'nin 22 ile 27 Temmuz tarihleri arasında Azavad Hareketleri Koordinasyonu ve El Kaide üyeleriyle Tinzaouatene'de yoğun çatışmalara girdiği ifade edildi.

Çatışma Sonrası Gelişmeler

İlk gün, Wagner'in düşman güçlerin çoğunu yok ettiği ve geriye kalanların kaçtığı belirtildi; ancak ardından yaşanan kum fırtınasıyla radikal grupların yeniden toplandığı ve sayılarının 1000'e ulaştığı aktarıldı. Bunun üzerine Wagner, ek kuvvet gönderme kararı aldı.

Yeniden Saldırı Girişimi ve Wagner'in Kaybı

25 Temmuz'da militanların yeniden Wagner’e saldırdığı fakat Mali askerleriyle koordineli hareket sayesinde bu girişimin püskürtüldüğü kaydedildi. 27 Temmuz tarihinde ise radikallerin ağır silahlarla gerçekleştirdiği saldırılarda Wagner ve Mali ordusunun kayıp verdiği duyuruldu. Son telsiz mesajında, "Üçümüz kaldık, mücadeleye devam ediyoruz.” ifadesine yer verildi ve 13. Taarruz Müfrezesi'nin komutanı Sergey Şevçenko'nun savaşta hayatını kaybettiği aktarıldı.

Bölgedeki Durumun İzlenmesi

Dün Mali ordusundan gelen açıklamada, Kidal'e 230 kilometre mesafedeki Tinzaouatene'de teröristlerle yapılan çatışmalarda beş hedefin vurulduğu bilgisi verildi. Ayrıca, bölgede terörist koalisyona karşı çatışmaların devam ettiği vurgulandı.

CSP-DPA ve Wagner Arasındaki Çatışmalar

2015 yılında Cezayir Anlaşması ile silah bırakan grupların oluşturduğu Azavad Hareketleri Koordinasyonu, Tinzaouatene'de Wagner ve Mali birliklerinin bozguna uğradığını, 10 askerin öldüğünü ve çok sayıda yaralının bulunduğunu bildirdi. Sosyal medyada da Wagner askerlerine ait olduğu iddia edilen görüntüler paylaşılmış ve 30'dan fazla Wagner askerinin çatışmalarda hayatını kaybettiği öne sürüldü.