Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Washington'da Netanyahu'ya Büyük Protesto

Washington'da binlerce kişi, İsrail Başbakanı Netanyahu'yu protesto etmek için toplandı. Pennsylvania Caddesi trafiğe kapatıldı.

Yayın Tarihi: 24.07.2024 18:39
Güncelleme Tarihi: 24.07.2024 18:39

Washington'da Netanyahu'ya Büyük Protesto

Washington'da Netanyahu Protesto Edildi

Washington, DC'de tüm dikkatler İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu üzerindeydi. Başkentte konuşma yapmak üzere bulunan Netanyahu'ya karşı dev bir protesto gerçekleştirildi.

Pennsylvania Caddesi'nde Yoğun Kalabalık

Binlerce Filistin destekçisi, Beyaz Saray ile Kongre arasındaki ana güzergahı oluşturan Pennsylvania Caddesi'ni trafiğe kapatarak seslerini duyurdu. Gazze'deki duruma dikkat çekmek isteyen göstericiler, Netanyahu'nun politikalarını kınadı.

Farklı Grupların Birleşimi

Protesto, Amerikalı Müslümanlar ve Filistinli aktivistlerle sınırlı kalmadı; aynı zamanda Netanyahu’nun politikalarına karşı çıkan çeşitli Yahudi sivil toplum kuruluşları ve insan hakları savunucuları da katıldı. Bu durum, geniş bir katılımla gerçekleştirilen etkinliğin önemini artırdı.

Pankartlarla Dolu Bir Gösteri

Göstericiler, ellerinde "Gazze'de hemen ateşkes", "Soykırımcı Bibi", "Soykırımcı Biden", "Özgür Filistin" gibi ifadelerin yer aldığı pankartlarla öne çıktı. Sloganlar, Netanyahu'nun politikalarına karşı tepkileri yansıtıyordu.

Güvenlik Önlemleri Arttırıldı

Polis, Kongre binasına yaklaşan protestocular için sıkı güvenlik tedbirleri aldı. Gün boyunca Beyaz Saray ile Kongre arasındaki ana güzergahlarda gösterilerin devam etmesi bekleniyor.