Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Washington'da Netanyahu'ya Dev Protesto

Washington'da binlerce kişi Netanyahu'nun politikalarını protesto etmek için sokakları doldurdu, ateşkes ve insan hakları talepleri yükseldi.

Yayın Tarihi: 24.07.2024 23:56
Güncelleme Tarihi: 24.07.2024 23:56

Washington'da Netanyahu'ya Dev Protesto

Washington'da Binlerce Kişi Netanyahu'yu Protesto Etti

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Kongresinde yapacağı konuşma öncesinde Washington sokaklarını dolduran dev bir protesto ile karşılaştı. Filistin destekçileri ve insan hakları aktivistleri, Beyaz Saray ile Kongre arasındaki Pennsylvania Caddesi'ni trafiğe kapatarak, Netanyahu'nun Gazze politikalarına karşı olduklarını dile getirdi.

Protestocuların Sloganları ve Pankartları

Göstericiler, ellerinde 'Gazze'de hemen ateşkes', 'Soykırımcı Bibi', 'Soykırımcı Biden' ve 'Özgür Filistin' gibi ifadelerin yazılı olduğu pankartlar taşıdı. Netanyahunun Kongrede yapacağı konuşmaya tepkilerini yüksek sesle dile getirdiler.

Görüşler ve Açıklamalar

Protestolara katılan Jane Hirschmann, Holokost'tan kurtulan bir birey olarak sesini yükseltti. Hirschmann, "Başkan Biden, İsrail'e silah sağlamayı durdurmalı. İlk önce ateşkes çağrısında bulunup ardından 250 kiloluk bomba gönderemezsiniz," diye belirtti.

New York'tan gelen Haham David Feldman, "Bu savaş suçlusu Netanyahu'nun Kongre'de konuşmasını kabul edemeyiz," dedi ve siyonizm ile Yahudilik arasındaki farkı vurguladı. "Filistin bizim düşmanımız değil. Buradaki asıl sorun, Filistin'in işgal altında olmasıdır," ifadelerini kullandı.

Diğer bir protestocu Scott McCullion, Netanyahu'nun bir savaş suçlusu olduğunu ve bu nedenle hemen tutuklanması gerektiğini savundu. Suzan Almutawa ise ABD yönetiminin İsrail'e koşulsuz destek vererek, Amerikan halkının çıkarlarına zarar verdiğini belirtti.

Güvenlik Önlemleri ve Süreklilik

Polis, geniş güvenlik önlemleri alarak protestocuları Kongre binasına yaklaştırmadı. Ancak protestolar gün boyunca Beyaz Saray ile Kongre binası arasında devam etti.