Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Yalova'da Eşini Kayalıktan İttirmekle Suçlanan Sanığın Yargılanması Başladı

Yalova'da eşini kayalıktan ittiği iddiasıyla hakim karşısına çıkan sanığın duruşmasında dikkat çeken ifadeler gündeme geldi.

Yayın Tarihi: 27.09.2024 17:27
Güncelleme Tarihi: 27.09.2024 17:27

Yalova'da Eşini Kayalıktan İttirmekle Suçlanan Sanığın Yargılanması Başladı

Yalova'da Eş Cinayeti Davası

Yalova'nın Altınova ilçesinde, geçtiğimiz yıl ocak ayında eşi Semiha S.'yi kayalıktan iterek öldürdüğü iddia edilen Erdal Necip S., hakim karşısına çıktı. Yalova 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerçekleştirilen duruşmada, sanık hakkında 'eşe karşı kasten öldürme' suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep ediliyor.

Olayın Detayları ve Sanığın Savunması

Duruşmada sanık Erdal Necip S., eşiyle kayalık alanda fotoğraf çektiklerini belirtti ve olay günü neler yaşandığını anlattı. Düşme anını anlatan sanık, "Ben öndeydim, eşimin sadece düştüğünü gördüm. Sevdiğim eşimi kaybettim." şeklinde konuştu. Olay sonrası kendisinin hemen ambulansı aradığını vurgulayan sanık, "Ben medeni bir insanım. Avukat tutup boşanabilirdim." dedi.

Anne ve Avukatların Yorumları

Olaydan sonra, ölen kadının annesi Selma Dursun, sanığın bir gün içinde 3-4 farklı ifade verdiğini ve yalan söylediğini öne sürdü. Dursun, "O kadar soğuk bir havada benim kızımı almış götürmüş kayanın başına. Doğru bir tane olur." dedi.

Ölen kadının ailesinin avukatlarından Eyyüp Kaplan ise olayın bir cinayet olduğunu iddia etti. Kaplan, "Kadın düşmeden önce bir gün önce Siirt'te düşen birinin haberini okuyarak, aynı durumu yaşamamak için daha dikkatli olması gerekirdi." ifadelerine yer verdi.

Olayın Arka Planı

Semiha S., 24 Ocak 2023'te Erdal Necip S. ile birlikte Altınova ilçesinde kayalıklara çıkmış, burada meydana gelen bir düşüş sonucu hayatını kaybetmiştir. Olayın ardından, sanık 16 Mayıs'ta tutuklanmıştı. Duruşmanın sona ermesiyle mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek keşif yapılmasına yönelik talimat verdi.

Yalova'nın Altınova ilçesinde geçen yıl ocak ayında eşini yaklaşık 20 metre yükseklikteki...

Yalova'nın Altınova ilçesinde geçen yıl ocak ayında eşini yaklaşık 20 metre yükseklikteki kayalıktan iterek ölümüne neden olduğu iddiasıyla tutuklanan sanığın yargılanmasına başlandı. Olay günü kayalıklarda Semiha S'nin yaptığı öz çekimler de dava dosyasına eklendi.