Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Yalova'daki Cinayet Davasında Keşif Gerçekleşti

Altınova'da, eşini itmekle suçlanan sanığın davasında olay yerinde keşif yapıldı.

Yayın Tarihi: 11.10.2024 20:17
Güncelleme Tarihi: 11.10.2024 20:17

Yalova'daki Cinayet Davasında Keşif Gerçekleşti

Yalova'daki Cinayet Davasında Keşif Gerçekleşti

Yalova'nın Altınova ilçesinde, 2023 yılının Ocak ayında bir kadının yüksek kayalıktan düşerek hayatını kaybetmesiyle ilgili davada keşif yapıldı.

Olay Yeri İncelemesi

Altınova ilçesi Ballıkaya mevkisindeki keşifte, Semiha S.’nin eşi Erdal Necip S. (41) hakkında açılan davada, mahkeme heyeti yargılama sürecinin bir parçası olarak olay yerinde inceleme gerçekleştirdi. Yalova 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin aldığı karar doğrultusunda, bilirkişi heyeti ve mahkeme üyeleri, olayın yaşandığı kayalıklara geldi.

Sanığın İddiaları

Sanık, eşi ile birlikte fotoğraf çektikten sonra dönüş yaparken eşinin düştüğünü öne sürdü ve "Eşin dışında başkasıyla buraya geldin mi?" sorusuna, kayınbiraderiyle geldiğini belirtti.

Aileden İtirazlar

Öte yandan, Semiha S.'nin yakınlarının avukatı Eyyüp Kaplan, bu olayın planlı bir cinayet olduğunu savundu. Kaplan, olay yerinin daha önce sanık tarafından bilindiğini ve başkalarının göremeyeceği bir yere çekildiğini iddia etti.

Semiha S.’nin annesi Selma Dursun ise, sanığın ifadesinde tutarsızlıklar olduğunu ve kızının ölümünden sonra kendileriyle irtibat kurmadıklarını belirtti.

Ölüme İlişkin Bilgiler

Semiha S. (34), 24 Ocak 2023 tarihinde eşiyle birlikte fotoğraf çekmek için gittiği Ballıkaya mevkisindeki kayalıktan düşerek hayatını kaybetmişti. Ertesi gün ailesi tarafından Bursa'nın Orhangazi ilçesinde toprağa verilmiştir.

Erdal Necip S., yürütülen soruşturma neticesinde eşini itmekle suçlandığı için 16 Mayıs 2024 tarihinde tutuklandı ve hakkında "eşe karşı kasten öldürme" suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edilmektedir.

Yalova'nın Altınova ilçesinde geçen yıl ocak ayında eşini yaklaşık 20 metre yükseklikteki...

Yalova'nın Altınova ilçesinde geçen yıl ocak ayında eşini yaklaşık 20 metre yükseklikteki kayalıktan iterek ölümüne neden olduğu iddiasıyla tutuklanan sanığın yargılanmasına başlandı. Olay günü kayalıklarda Semiha S'nin yaptığı öz çekimler de dava dosyasına eklendi.