Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Yalova'daki Orman Yangınları Kontrol Altına Alındı

Yalova'nın Armutlu ilçesindeki orman yangınları, ekiplerin yoğun müdahaleleriyle kontrol altına alındı ve soğutma çalışmaları sürüyor.

Yayın Tarihi: 28.07.2024 21:10
Güncelleme Tarihi: 28.07.2024 21:10

Yalova'daki Orman Yangınları Kontrol Altına Alındı

Yalova'da Orman Yangınları Söndürüldü

Yalova'nın Armutlu ilçesinde meydana gelen orman yangınları, hem havadan hem de karadan müdahalelerle kontrol altına alındı.

Yangının Çıkış Noktaları ve Müdahaleler

Kapaklı ve Keçikayalıkları'nda belirlenemeyen bir sebeple çıkan yangınlar, Armutlu Kaymakamı Yusuf Melikşah Aydın tarafından yapılan açıklamalara göre 16:00'da başladı. Ekiplerin hızlı müdahalesiyle 18:00'de yangın söndürüldü. Aydın, "Ekiplerimiz canla başla, canını dişine takarak yangını burada da bertaraf etmesini bildi" diyerek ekiplerin özverisini vurguladı.

Müdahaleye Katılan Ekipler

Yangınlara müdahale etmek üzere bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü, itfaiye, AFAD, jandarma ve emniyet güçleri gönderildi. Toplamda 600 personelin görev aldığı yangın alanında, 2 helikopter, 10 arazöz ve 3 itfaiye aracı kullanıldı.

Soğutma Çalışmaları Devam Ediyor

Aydın, yangının büyümemesi için yapılan müdahalenin başarılı olduğunu belirtirken, "İki yerde de sabaha kadar soğutma çalışması devam edecek" dedi. Yangının nedeninin araştırıldığını ve sabotaj ihtimalinin değerlendirileceğini söyledi.

Soruşturma Başlatıldı

Yangınla ilgili Gemlik Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bir soruşturma başlatıldığı öğrenildi. Yangının insan kaynaklı olduğu üzerinde durulmakta olup, yangınların aynı anda farklı noktalarda çıkması dikkat çekiyor.