Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Yaz Aylarında Cilt Sağlığını Korumanın İpuçları

Uzm. Dr. Birol Kaldan, yaz aylarında cilt problemlerine karşı en etkili koruma yöntemlerini paylaşıyor.

Yayın Tarihi: 25.07.2024 11:23
Güncelleme Tarihi: 25.07.2024 11:40

Yaz Aylarında Cilt Sağlığını Korumanın İpuçları

Yaz Aylarında Cilt Sağlığı İçin Öneriler

Medicana Sağlık Grubu Dermatoloji Uzmanı Dr. Birol Kaldan, yaz aylarında cilt sağlığını korumak için dikkat edilmesi gereken noktaları açıkladı. Cilt problemlerinin önüne geçmek için özellikle güneşten korunmanın önemini vurguladı.

Güneşten Korunma

Kaldan, güneşten gelen zararlı UV ışınlarının ciltte yanıklara, lekelenmelere, erken yaşlanma belirtilerine ve cilt kanseri riskine yol açabileceğini ifade etti. Yüksek koruma faktörlü güneş kremleri kullanmanın önemine dikkat çeken Kaldan, "Güneş kremi seçerken SPF 30 veya daha yüksek ve geniş spektrumlu ürünler tercih edilmelidir" dedi.

Doğru Güneş Kremi Kullanımı

Dr. Kaldan, güneş kreminin en az 20 dakika önce uygulanması gerektiğini belirtti. "Dışarıda geçirilen her iki saatte bir kremin yeniden uygulanması önemlidir" diyen Kaldan, suya girildiğinde veya terleme durumunda da tekrar uygulanmasının gerektiğini vurguladı.

Cilt Bakım Rutinini Oluşturun

Ayrıca, yaz aylarında cilt bakım rutininin nem dengesini korumaya yönelik olması gerektiğini belirten Kaldan, hafif ve su bazlı nemlendiricilerin tercih edilmesini önerdi. Haftada bir kez peeling yaparak ölü hücrelerin temizlenmesi gerektiğini de ekledi.

Deniz ve Havuz Su Kullanımı

Deniz ve havuz sularının cilt üzerindeki etkilerini de göz önünde bulunduran Kaldan, havuz sularındaki klorun ciltte kuruluğa neden olabileceğini belirtti. "Yüzme sonrasında cildin temizlenmesi ve nemlendirici kullanılması gerektiği unutulmamalıdır" şeklinde uyarıda bulundu.

Yaz aylarında cilt sağlığınızı korumak için bu önerilere dikkat etmek, sağlıklı bir cilt yapısına sahip olmanıza katkıda bulunacaktır.

Medicana Sağlık Grubu Dermatoloji Bölümü'nden Uzm. Dr. Birol Kaldan, açıklamalarda bulundu.

Medicana Sağlık Grubu Dermatoloji Bölümü'nden Uzm. Dr. Birol Kaldan, açıklamalarda bulundu.