Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Yemen Hükümeti ve Husiler Ekonomik Anlaşma İmzaladı

Yemen'de hükümet ve Husiler, ekonomik gerilimi azaltmak için hava yolları ve bankacılık sektörlerinde önlemler aldı.

Yayın Tarihi: 23.07.2024 14:35
Güncelleme Tarihi: 23.07.2024 14:35

Yemen Hükümeti ve Husiler Ekonomik Anlaşma İmzaladı

Yemen'de Tarihi Anlaşma

Yemen'de hükümet ile Husiler, ekonomik sıkıntıları hafifletmek amacıyla önemli bir anlaşma imzaladı. Bu anlaşma, özellikle bankacılık ve hava yolları sektörlerinde bazı önlemler içermektedir.

Birleşmiş Milletler'den Açıklama

Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi Hans Grundberg'in ofisinden yapılan açıklamada, Yemen hükümeti ve Husilerin, bankacılık ve hava yolları alanında gerilimi azaltmak için iş birliği yaptığı ifade edildi.

Taraflardan Gelen Bilgiler

Her iki taraf, BM ofisine yaptıkları yazılı bildirimde bankalara uygulanan bazı kararların geri alındığını duyurdu. Bu durum, ekonomik ilişkilerin normalleşmesi adına önemli bir adım olarak değerlendirilmektedir.

Uçuş Seferleri Yeniden Başlıyor

Anlaşma çerçevesinde, başkent Sana ile Ürdün arasında seferlerin yeniden başlamasına ve günlük üç sefer yapılmasına karar verilmiştir. Ayrıca, Hindistan ve Kahire'ye de ihtiyaç duyuldukça seferlerin düzenleneceği bildirilmektedir.

BM'den Destek Talebi

Yemen hükümeti ve Husiler, anlaşmaya varılan maddelerin uygulanabilmesi için Birleşmiş Milletler'den destek istemiştir. BM ise, bu konuda gereken desteği vermeye hazır olduğunu ve Ürdün, Mısır ile Hindistan'daki ofislerinin de rol alacağını belirtmiştir.