Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Yemen'in Hudeyde Limanı'nda Yangın: İsrail'in Saldırılarından Sonra Yeni Gelişmeler

Hudeyde Limanı'nda yeni bir yangın çıkarken, bu olayın İsrail'in hava saldırılarından sonra gerçekleşmesi dikkat çekti.

Yayın Tarihi: 24.07.2024 14:24
Güncelleme Tarihi: 24.07.2024 14:24

Yemen'in Hudeyde Limanı'nda Yangın: İsrail'in Saldırılarından Sonra Yeni Gelişmeler

Hudeyde Limanı'nda Yangın Çıktı

Yemen'in batısındaki Hudeyde Limanı'nda, dört gün önce gerçekleşen saldırının ardından yeni bir yangın olayı meydana geldi. Limanda bulunan bir yakıt tankında çıkan yangın, Hudeyde Valiliği Enformasyon Ofisi tarafından doğrulandı.

Olayın Detayları

Husilere bağlı Muhammed Ayyaş Kahim, önceki yangının söndürülmesinin ardından, diğer yakıt tanklarının ısınması sonucu petrol malzemelerinin alev aldığını bildirdi. Söndürme çalışmaları sürüyor.

İsrail'in Hava Saldırıları ve Sonrası

Yerel medya, Hudeyde'deki petrol tesislerinde patlama sesinin duyulduğunu aktarırken, husiler de elektrik santrali tanklarındaki yangınların tamamen söndürüldüğünü belirtti. İsrail ordusu, 20 Temmuz'da Yemen'in Kızıldeniz kıyısındaki Hudeyde Limanı'na yönelik hava saldırısı düzenlediğini açıklamıştı. Bu saldırı sonucunda 9 kişi hayatını kaybederken, 89 kişi de yaralanmıştı.

Karşılıklı Saldırılar ve Gelişmeler

Tel Aviv'in merkezinde, 19 Temmuz'da gerçekleşen bir İHA saldırısı sonucunda büyük bir patlama meydana geldi. Bu saldırıda bir kişi öldü, dört kişi yaralandı. Husiler, Tel Aviv’i radarların tespit edemeyeceği yeni bir İHA ile hedef aldıklarını duyurdu. İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, bu saldırıya karşılık vereceklerini açıkladı.

Yemen'deki gerginlik sürerken, karşılıklı saldırıların devam edeceği öngörülüyor.