Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Yeni 'Yüksek Karlı Gizli Fon' Dolandırıcılığı İddianamesi Hazırlandı

Seçil Erzan ve Nur Erkasap hakkında dolandırıcılık iddialarıyla yeni bir iddianame hazırlandı.

Yayın Tarihi: 26.07.2024 14:48
Güncelleme Tarihi: 26.07.2024 14:48

Yeni 'Yüksek Karlı Gizli Fon' Dolandırıcılığı İddianamesi Hazırlandı

Dolandırıcılık Davasında Yeni Gelişmeler

Kamuoyunda 'yüksek karlı gizli fon' olarak bilinen dolandırıcılık olayıyla ilgili olarak, Seçil Erzan ve Nur Erkasap hakkında yeni bir iddianame hazırlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, bu davayı, İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan iki tutuklu ve beş sanıkla birleştirme talebinde bulundu.

Iddianamede Yer Alan İfadeler

İddianamede, Seçil Erzan'ın 'şüpheli', Nur Erkasap'ın 'müşteki-şüpheli' olarak yer aldığı bildirildi. Erzan’ın savcılık ifadesinde, Erkasap'ın yüksek getirili fondan yararlanmak istemesi üzerine aralarında bir senet oluşturulduğu, ancak Erkasap’ın asla nakit para almadığı vurgulandı.

Erkasap'ın İfadesi

Nur Erkasap, yaklaşık iki yıl önce Erzan’ın kendisine yüksek getirili bir fondan bahsettiğini ve bunun sonucunda 500 bin doları Erzan'a teslim ettiğini açıkladı. Ayrıca, Erkasap’ın, yüksek getiri iddialarının detaylarını ileterek işlerin aciliyetini gerekçe gösterip, başkalarının paralarını da kendisinin teslim etmesini istediği belirtildi.

Sanıkların Suçlamaları ve Yüzde Yüz Dolandırıcılık İddiası

Müşteki Ömer Kahraman, 5 milyon 884 bin lira göndermesi üzerine böyle bir paranın asla geri ödenmediğini ifade etti. Aralarındaki ilişkinin bankacı-müşteri ilişkisini aştığına dikkat çekilen iddianamede, Erkasap’ın, dolandırıcılığı bilinçli olarak desteklediği belirtildi.

Cezalar ve Mahkeme Süreci

İddianameye göre, Erkasap'ın 9 yıldan 30 yıla kadar, Erzan'ın ise 3 yıldan 10 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor. Ayrıca, ana davada Erzan'ın 93 yıldan 305 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanacağı ifade edildi.

İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianame, mahkeme heyeti tarafından değerlendirmeye alındı.