Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Yeni Zelanda'daki TV Yarışmasında Koruma Altındaki Kuşun Tüketilmesi Olayı

Bir yarışmacının koruma altındaki kuşu yemesi üzerine yaşanan skandal, Yeni Zelanda'da tartışmalara neden oldu.

Yayın Tarihi: 23.07.2024 13:10
Güncelleme Tarihi: 23.07.2024 13:10

Yeni Zelanda'daki TV Yarışmasında Koruma Altındaki Kuşun Tüketilmesi Olayı

Yarışmada Skandal Olay

Yeni Zelanda'da gerçekleştirilen bir Amerikan televizyon programında yaşanan olay, dikkatleri üzerine çekti. Bu olayda yarışmacı, koruma altında olan bir kuş türünü avlayarak yedi.

Olayın Detayları

Radio New Zealand'ın (RNZ) haberine göre, yarışmacılardan Spencer Corry Jones, "Maori tavuğu" olarak bilinen koruma altındaki kuşu öldürdü. Yarışmanın zorlu doğasında, birbirleriyle kıyasıya mücadele eden yarışmacılar arasında yapılan bu eylem, programın seyrini önemli ölçüde değiştirdi.

Özür Dileme ve Diskalifiyeler

Jones, daha sonra kameralar karşısına geçerek özür diledi. Kuşu öldürürken kural ihlali yaptığını kabul eden Jones, aç olduğu için bu eylemi gerçekleştirdiğini ifade etti. Yaşanan bu olayın ardından, Jones ve takım arkadaşı diskalifiye edildi.

Koruma Departmanı'nın Teşkilatlandırması

Yeni Zelanda'nın Koruma Departmanı, açıklamasında yapım şirketiyle koruma altındaki türlerin avlanmayacağı ve tüketilmeyeceği yönünde bir anlaşma yaptığını belirtti. Departmanın soruşturma ekibi lideri Dylan Swain, televizyon programının yapımına katılımcıların kurallara uyması için gerekli uyarılarda bulunulduğunu kaydetti.