Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Yenidoğan Çetesi Soruşturmasında Hastanelere Uygulanan Müdahale

Ruhsatı iptal edilen özel hastanelerdeki hizmetler durduruldu, hastalar kamu hastanelerine sevk edildi.

Yayın Tarihi: 21.10.2024 16:31
Güncelleme Tarihi: 21.10.2024 16:31

Yenidoğan Çetesi Soruşturmasında Hastanelere Uygulanan Müdahale

Yenidoğan Çetesi Soruşturmasında Hastaneler kapanıyor

Ruhsatı iptal edilen hastaneler, "Yenidoğan çetesi" soruşturması kapsamında hizmetlerine son verdi. Sağlık Bakanlığına bağlı ambulanslarla hastalar kamu hastanelerine sevk edildi.

Soruşturmanın Detayları

İstanbul’da gerçekleştirilen "Yenidoğan çetesi" soruşturmasında, 112 Acil Çağrı Merkezi çalışanlarının da dahil olduğu bir ağın bebek acil hastalarının özel hastanelerine sevk edilip ölümlerine neden olduğu iddia edilmekteydi. Bu çerçevede ruhsatı iptal edilen 9 özel hastane boşaltıldı.

Sevk İşlemleri Tamamlandı

Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından İstanbul İl Sağlık Müdürlüğüne gönderilen yazıyla başlatılan taburcu ve sevk işlemleri nihayet tamamlandı. Mühürlenen hastaneler:

  • Özel Silivri Kolan Hospital
  • Özel Güney Hastanesi
  • Özel Avcılar Hospital
  • Özel TRG Hospitalist Hastanesi
  • Özel Beylikdüzü Medilife Hastanesi
  • Bağcılar Özel Şafak Hastanesi
  • Özel Bağcılar Medilife Hastanesi

Bu hastanelerdeki hastalar, Sağlık Bakanlığına bağlı ambulanslarla kamu hastanelerine sevk edilirken, Özel Reyap İstanbul Hastanesi ve Özel Birinci Hastanesi'nde yoğun bakımda bulunan hastaların nakilleri mümkün olamadı. Bu hastaların tedavileri, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından belirlenen uzman doktorların gözetiminde devam etmektedir.

Çalışanlardan Tepki

Hizmetlerine son verilen hastanelerin önünde toplanan çalışanlar, suçluların cezalandırılmasını istemekle birlikte, hastanelerin kapanmaması gerektiği yönünde taleplerde bulundular.

Yenidoğan çetesi"ne ilişkin soruşturmada adı geçen ve ruhsatı iptal edilen hastanelerin, Sağlık...

Yenidoğan çetesi"ne ilişkin soruşturmada adı geçen ve ruhsatı iptal edilen hastanelerin, Sağlık Bakanlığına bağlı ambulanslarla hastaların sevk edilmesinin ardından hizmetlerine son verildi. Özel Reyap İstanbul Hastanesi'nde yoğun bakımda olan hastalar dışındaki hastaların da sevki tamamlandı. Öte yandan, hizmetlerine son verilen Özel Reyap İstanbul Hastanesi önünde toplanan çalışanlar, suçluların cezalandırılması ancak hastanelerin kapanmaması çağrısında bulundu.