Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Yeniköy Kemerköy Enerji Orman Genel Müdürlüğü'nden Takdir Belgesi Aldı

Yeniköy Kemerköy Enerji, ağaçlandırma çalışmalarından dolayı Orman Genel Müdürlüğü tarafından ödüllendirildi.

Yayın Tarihi: 26.07.2024 09:43
Güncelleme Tarihi: 26.07.2024 09:43

Yeniköy Kemerköy Enerji Orman Genel Müdürlüğü'nden Takdir Belgesi Aldı

Yeniköy Kemerköy Enerji Ödüllendirildi

Yeniköy Kemerköy Enerji, ağaçlandırma protokolü çerçevesinde gerçekleştirdiği çevre dostu projeler nedeniyle Orman Genel Müdürlüğü'nden takdir belgesi aldı.

Takdir Belgesi Takdimi

Şirketin Genel Müdür Yardımcısı Burak Işık, takdir belgesini İbrahim Yüzer ve Mutlu Turan tarafından aldı. İki yetkili, ağaçlandırma çalışmaları hakkında olumlu görüşlerini dile getirdi.

Ağaçlandırma Protokolü Detayları

Protokol, 2025 yılına kadar toplamda 5 milyon fidan dikimini öngörüyor. 2023 itibarıyla, 3 milyon fidan toprakla buluşturuldu. Orman Genel Müdürlüğü verilerine göre, bu yıl yalnızca Elazığ çevresine 1 milyon yeni fidan dikildi.

İş Birliği ve Hedefler

Burak Işık, Orman Genel Müdürlüğü ile sağlam bir iş birliği içinde bulunduklarını belirtti: "Çevresel sürdürülebilirliği benimseyerek sorumluluklarımızı yerine getiriyoruz. Protokol gereğince ağaç dikiminde Orman Genel Müdürlüğü'nün rehberliğini alıyoruz, hedefimiz 2025'e kadar 5 milyon fidanı toprakla buluşturmak."

Rehabilitasyon Çalışmaları

Şirket, geçen yıl içinde ülkenin en büyük rehabilitasyon projelerinden birine başlamış durumda. Hüsamlar bölgesindeki eski maden sahasını ağaçlandırma sürecinde bilimsel metodlarla çalışan akademisyenlerle iş birliği yapıyorlar. Ayrıca, Türkiye Tabiatını Koruma Derneği, projeleri izleyerek kamuoyuyla paylaşıyor.

Gelecek Planları

Hüsamlar bölgesindeki rehabilitasyon çalışmaları kapsamında, geçen yıl 65 hektar alana yaklaşık 150 bin fidan dikilmiş durumda. Bu yıl sonu itibarıyla ise 511 hektarlık bir alanda "Hüsamlar Yeniden" adı altında daha kapsamlı bir projeye imza atılması planlanıyor, yalnızca ağaç dikim mevsiminin gelmesi bekleniyor.