Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Yerli Üretimde Öncelikli Ürünler Listesi Güncellendi

Yerli üretimde kritik ham madde ve yenilikçi teknoloji alanları için öncelikler belirlendi.

Yayın Tarihi: 26.07.2024 10:52
Güncelleme Tarihi: 26.07.2024 10:52

Yerli Üretimde Öncelikli Ürünler Listesi Güncellendi

Yerli Üretim Stratejisi Genişliyor

Son güncellemelerle birlikte yerli üretimde katma değerli üretimi artırmaya yönelik "Öncelikli Ürün Listesi" genişletildi.

Kritik Ham Maddeler ve Yenilikçi Teknolojiler Eklendi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, "Öncelikli Ürün Listesi Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ"i Resmi Gazete'de yayımlayarak yeni düzenlemeleri yürürlüğe soktu.

Bu güncellemelerle birlikte, özellikle Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi kapsamında, orta yüksek ve yüksek teknoloji düzeyine sahip sektörler olarak belirlenen kimya, eczacılık, tıbbi ve dişçilikle ilgili araç gereçler, bilgisayar, elektronik ve optik, elektrikli teçhizat, makine ve ulaşım araçları gibi alanlarda kritik öneme sahip ürünler güncellendi.

Kritik Ham Maddeler Listesi

Güncellenen öncelikli ürünler listesine, antimon, arsenik, boksit, berilyum, kobalt, ve lityum gibi birçok kritik ham madde eklendi.

Yenilikçi Teknoloji Alanları

Yenilikçi teknoloji alanlarına ilişkin öncelikli ürünler ise afet teknolojileri, biyoteknoloji, akıllı yaşam teknolojileri, döngüsel ekonomi, iklim teknolojileri, elektronik teknolojileri ve yeni nesil bilgi iletişim teknolojileri gibi başlıklarda toplam 62 kalem olarak belirlendi.

Program Süreçleri İçin Yenilikler

Ayrıca, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan "Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı Uygulama Esasları Tebliği"nde de değişiklikler yapılarak süreçlerin etkin yürütülmesi amaçlandı.

Tebliğde yapılan değişikliklerle birlikte "Tanımlar" maddesine eklemeler yapıldı ve tüm süreçlerde dil birliği sağlanmasının önemi vurgulandı.