Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Yerli ve Yabancı Tenisçilerin Yüksek İrtifa Kampı Erciyes'te

Erciyes Dağı'nda yerli ve yabancı tenisçiler, yüksek irtifada güç depolamak için kamp yapıyor.

Yayın Tarihi: 19.10.2024 12:22
Güncelleme Tarihi: 19.10.2024 12:22

Yerli ve Yabancı Tenisçilerin Yüksek İrtifa Kampı Erciyes'te

Yüksek İrtifada Tenis Kampı

Erciyes Kayak Merkezi'nde kurulan Türkiye'nin ilk yüksek irtifa tenis kortları, yerli ve yabancı tenisçilerin eğitimine ev sahipliği yapıyor. Sporcular, 2,300 rakımda performanslarını artırmak amacıyla bu benzersiz ortamda kamp yapıyor.

Milli Sporcular Hazırlık Yapıyor

Avustralya Açık elemelerinde mücadele edecek olan milli tenisçi Berfu Cengiz, kaydedilen bu yüksek irtifa kampının kendisine sağlayacağı faydalara dikkat çekti. Cengiz, "Bunun faydaları var. Vücuda daha iyi dayanıklılık sağlıyor. Antrenmanlarım güzel geçti. İyi bir şekilde hazırlandım. Yüksek irtifada oynadığımız için diğer turnuvalarda rahatlayacağımızı düşünüyorum," şeklinde konuştu.

Yüksek İrtifa Deneyimi

Merkezde kamp yapan Rus tenisçi Anastasiia Gureva, yüksek irtifada güç toplamaktan bahsederken, başlangıçta nefes almakta zorluk çektiğini ancak sonrasında alıştığını ifade etti. Gureva, "Daha önce hiç bu kadar yüksekte oynamadım. 2,300 metre gerçekten çok farklı, çok zorlayıcı," dedi.

Fiziksel ve Zihinsel Bir Gelir Kayıt

Yüksek irtifa deneyiminin tenisçilerin müsabakalara daha hazır hale gelmesine yardımcı olacağına dikkat çeken millî tenisçi Deniz Dilek, "Burası Türkiye'de bir ilk. Burada yaptığım antrenmanların nefes ve fiziksel dayanıklılık açısından yardımcı olacağını düşünüyorum," değerlendirmesinde bulundu.

Erciyes Kayak Merkezi'nde kurulan Türkiye'nin ilk yüksek irtifa tenis kortlarında yerli ve yabancı...

Erciyes Kayak Merkezi'nde kurulan Türkiye'nin ilk yüksek irtifa tenis kortlarında yerli ve yabancı sporcular güç depoluyor. Tenisçiler, Erciyes Dağı'nın eteklerinde 2 bin 300 rakımda kurulan kortlarda performanslarını artırmak için kamp yapıyor.