Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Yönetici Sorumluluk Sigortalarında Yeni Limitler ve Genişleyen Kapsam

Yönetici sorumluluk sigortalarında teminat limitleri artırıldı. Yeni riskler eklendi, KOBİ’ler için önemli bir güvence sağlar.

Yayın Tarihi: 30.07.2024 14:09
Güncelleme Tarihi: 30.07.2024 14:09

Yönetici Sorumluluk Sigortalarında Yeni Limitler ve Genişleyen Kapsam

Yönetici Sorumluluk Sigortalarında Yeni Gelişmeler

IBS Sigorta ve Reasürans Brokerliği CEO'su Murat Çiftçi, son yıllarda yönetici sorumluluk sigortalarının büyük bir değişim yaşadığını belirtiyor.

Sektördeki Değişiklikler ve Artan Talep

Yönetici sorumluluk sigortalarının (D&O), yöneticilerin daha özgür kararlar almasına yardım ederek iş dünyasındaki belirsizliklerle başa çıkmalarını sağladığını aktaran Çiftçi, bu sigortaların, üst düzey yöneticilere kişisel mali koruma ve hukuki destek sunduğunu ifade etti. Çiftçi, "Ekonomik belirsizliklerin yanı sıra yüksek borç yükü ve yetersiz mali yönetim gibi içsel sorunlar, özellikle KOBİ'lerin sürdürülebilirliğini tehdit eden önemli unsurlar arasında yer alıyor" dedi.

2024 Yılına Hazırlık ve Yeni Poliçe Kapsamı

2024 itibarıyla poliçeye yeni risklerin ekleneceğini söyleyen Çiftçi, bu kapsamda siber riskler ve veri güvenliğine ilişkin gelişmelerin yer aldığını belirtti. "Yönetici sorumluluk sigortaları, yöneticilerin kişisel mali yükümlülüklerini teminat altına alarak, iflas durumlarında finansal güvence sağlıyor" şeklinde konuştu.

KOBİ’lerin Rolü ve Poliçe Sürekliliği

KOBİ'ler için yönetici sorumluluk sigortaları, risk yönetimi aracı olarak değerlendirilmektedir. Çiftçi, "Son yıllarda, bu poliçelere olan talep arttı ve geçmişe dönük hasar bildirimi durumlarında poliçenin devamlılığının önem taşıdığına dikkat çekti. Geriye dönük hasar bildirimleri, poliçe kapsamına girdiğinde teminat altına alınabiliyor" dedi.

Örnek Olaylar ve Yönetici Sorumluluk Sigortalarının Önemi

Murat Çiftçi, yönetici sorumluluk sigortalarının önemine dikkat çekerek, Carillion ve Fyre Festival'dan kaynaklanan davaların, yöneticilerin kişisel mali risklerini azaltmaya yönelik sigortaların rolünü gözler önüne serdiğini ifade etti.

Bu nedenlerle, yönetici sorumluluk sigortaları, özellikle iş dünyasında artan risklere karşı yönetici ve şirketler için kritik bir güvence oluşturmaktadır.