Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Yönetmen Dr. Sadık Battal Son Yolculuğuna Uğurlanıyor

61 yaşında hayatını kaybeden yönetmen Dr. Sadık Battal, yarın düzenlenecek törenle son yolculuğuna uğurlanacak.

Yayın Tarihi: 14.10.2024 21:45
Güncelleme Tarihi: 14.10.2024 21:45

Yönetmen Dr. Sadık Battal Son Yolculuğuna Uğurlanıyor

Dr. Sadık Battal'ın Vefatı

Yönetmen ve yazar Dr. Sadık Battal, 61 yaşında yaşamını yitirdi. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi'nin Radyo Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı olarak görev yapan Battal, rahatsızlık sonucu İstanbul'daki Medipol Acıbadem Hastanesi'ne kaldırılmış ancak kalp krizi nedeniyle hayata gözlerini yumdu.

Cenaze Töreni

Dr. Battal'ın cenaze merasimi, yarın öğle namazının ardından Fatih Camii'nde gerçekleştirilecek. Ardından, Manisa Akhisar'daki aile mezarlığına defnedilecektir.

Eğitim ve Kariyer Bilgileri

Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde lisans ve yüksek lisans eğitimini tamamladıktan sonra, 2003 yılında doktorasını burada tamamlamıştır. Kariyerinde Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ve Gaziantep Üniversitesi'nde de görevler almıştır.

Başarıları ve Eserleri

2006 yılında Vadi Yayınları'ndan çıkan "Asıl Film Şimdi Başlıyor" adlı kitabıyla edebiyat dünyasına katkı sağlamıştır. Yavuz Turgul'un Dünyası adlı belgeseli farklı festivallerde gösterilmiş ve dikkat çekmiştir. Ayrıca, Ülke TV'de Tahta Köprü programını hazırlayıp sunmuş, Yücel Çakmaklı belgeseli gibi birçok yapımda yer almıştır. Son olarak, karikatürist ve yazar Hasan Aycın’ı ele alan "Çizgizar" adlı belgesel ile anılacaktır.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Radyo Televizyon...

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Radyo Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi, yönetmen ve yazar Sadık Battal, 61 yaşında vefat etti. (AA Arşiv - 11.01.2024)