Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

YSK, Kolombiya'da Şeffaflık Ödülü Aldı

Yüksek Seçim Kurulu, Kolombiya'daki törende, 'Seçimlerde En İyi Uygulamalar ve Şeffaflık Ödülü' ile onurlandırıldı.

Yayın Tarihi: 25.10.2024 20:26
Güncelleme Tarihi: 25.10.2024 20:26

YSK, Kolombiya'da Şeffaflık Ödülü Aldı

YSK'ya Dünya Seçim Organları Birliği'nden Şeffaflık Ödülü

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Kolombiya'nın başkenti Bogotá'da gerçekleştirilen Dünya Seçim Organları Birliği'nin (A-WEB) 6. Genel Kurul toplantısında "Seçimlerde En İyi Uygulamalar ve Şeffaflık Ödülü"ne layık görüldü.

Ödülü YSK Başkanı Ahmet Yener ve YSK Üyesi Serdar Mutta aldı. Daha sonra düzenledikleri basın toplantısında, buradaki izlenimlerini paylaştılar.

Karşılıklı Fikir Alışverişi

Yener, diğer ülkelerin seçim kurulu temsilcileri ile yoğun bir fikir alışverişinde bulunduklarını belirtti. Türkiye'ye döndüklerinde edindikleri bilgileri YSK ile detaylandıracaklarını ifade etti.

Türkiye'nin Seçim Sistemi

Yener, Türkiye'nin seçim sisteminin geliştirilmesi için devam eden çalışmalara dikkat çekerek, "Dünyada hâkimlerden oluşan tek seçim kurulu Türkiye Yüksek Seçim Kurulu'dur. Bu, sistemimizi diğer ülkelerden ayırıyor," dedi.

Türk halkının katılım oranının "oldukça yüksek" olduğunu ifade eden Yener, "Bizde katılım yüzde 80’in altına düşmüyor. Bu, Türk halkının demokrasiye olan bağlılığını gösteriyor. Başka ülkelerde bu oran genellikle %40 ile %50 arasında değişiyor," şeklinde konuştu.

Seçim Sistemi Üzerine Sunumlar

A-WEB toplantısında, seçim sistemleri ve yapay zeka konularında sunumlar yapıldığını aktaran Yener, "Burada Türkiye'nin mükemmel bir seçim sistemi olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz," ifadelerini kullandı.

Bir sonraki A-WEB Genel Kurul Toplantısı'nın Filipinler'de yapılacağını hatırlatan Yener, bu toplantıda da Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceklerini belirtti.

Elektronik Oylama ve Yüksek Seviyeli Demokrasi İnancı

YSK üyesi Mutta, Türk halkının demokrasiye olan inancının yüksek olduğunu belirterek, "Türkiye'deki seçim sistemi, dünya genelindeki diğer ülkelere göre daha sağlıklı ve işlevsel,' dedi. Ayrıca, toplantıya katılan ülkelerin mevcut elektronik oylama sistemleri hakkında bilgi alışverişinde bulunduğunu vurguladı.

Kolombiya'nın başkenti Bogota'da düzenlenen Dünya Seçim Organları Birliği (A-WEB) 6. Genel...

Kolombiya'nın başkenti Bogota'da düzenlenen Dünya Seçim Organları Birliği (A-WEB) 6. Genel Kurul'unda Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK), "Seçimlerde En İyi Uygulamalar ve Şeffaflık Ödülü" verildi. Törende, YSK adına ödülü YSK Başkanı Ahmet Yener (solda) ve YSK Üyesi Serdar Mutta (sağda) aldı.