Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Yüksek Karlı Dolandırıcılık Davası Devam Ediyor

İstanbul'daki yüksek karlı dolandırıcılık davasında yeni gelişmeler yaşanıyor. Sanıklar ve müştekiler mahkemede ifade verdiler.

Yayın Tarihi: 20.09.2024 20:23
Güncelleme Tarihi: 20.09.2024 20:23

Yüksek Karlı Dolandırıcılık Davası Devam Ediyor

Yüksek Karlı Dolandırıcılık Davası Devam Ediliyor

Kamuoyunda "yüksek karlı gizli fon" olarak bilinen olay hakkında açılan dolandırıcılık davasında yeni müştekiler dinlenmeye devam ediyor. İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar Seçil Erzan ve Ali Yörük ile tutuksuz sanıklar Rüya Sağır, Hüseyin Eligül, Atilla Yörük, Asiye Öztürk ve Nazlı Can katıldı.

Tutuklu Sanığın Savunması

Tutuklu sanık Seçil Erzan, yüksek karlı dolandırıcılık iddialarını yanıtladı. "Hiçbir zaman 'Fatih Terim fonu' diye bir durumdan bahsetmedim" diyerek savunmasına başlayan Erzan, kişisel ilişkilerini vurgulayarak, "Sadece aramızdaki dostane ilişkiden kaynaklı bu ödemeler yapıldı." ifadesini kullandı.

Müştekilerin İfadeleri

Mahkemede yeni müşteki olarak dinlenen Sevim Sinih, "Tarımdan gelen parayı sanık Nazlı Can'a verdim. Mağdurum, şikayetçiyim," dedi. Bu gelişmeler, davanın seyrini etkileyebilecek boyutlara ulaştı.

İddianame ve Yargılama Süreci

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, sanık Erzan'ın bir bankada müdürlük yaptığı ve çok sayıda müşteriyi dolandırarak, yüksek kar beklentisi ile para topladığı iddia ediliyor. Sanığın 93 yıldan 305 yıla kadar hapsi isteniyor.

Mahkeme Görüşmeleri ve Gelişmeler

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların ve müştekilerin ifadelerini dinlemeye devam ediyor. Sanıkların üçü ile diğer sanıkların 3 ile 98 yıl arasında hapisle cezalandırılması talep ediliyor. Dava ilerledikçe yeni detayların ortaya çıkması bekleniyor.

Tutuklu sanık Erzan, mahkemedeki savunmasında, "Fatih Terim’in zorla para talep etmediğini, sadece sorduklarını" ifade etti. Ancak bu açıklamalar, mahkeme tarafından dikkatle değerlendiriliyor.

Son olarak, duruşmanın devamında sanıkların iddialara karşı savunma yapmaları bekleniyor.

 Kamuoyunda "yüksek karlı gizli fon" diye bilinen 2'si tutuklu 8 sanığın yargılandığı...

Kamuoyunda "yüksek karlı gizli fon" diye bilinen 2'si tutuklu 8 sanığın yargılandığı dolandırıcılık davasında yeni müştekiler dinlenildi. İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Seçil Erzan ve Ali Yörük ile tutuksuz yargılanan Rüya Sağır, Hüseyin Eligül, Atilla Yörük, Asiye Öztürk, Nazlı Can ve taraf avukatları katıldı.