Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Yunanistan'da Doktorlar 24 Saatlik Grevde

Yunanistan'daki doktorlar ruh sağlığı yasasına karşı 24 saatlik grev başlattı, hükümeti protesto etti.

Yayın Tarihi: 29.07.2024 18:42
Güncelleme Tarihi: 29.07.2024 18:42

Yunanistan'da Doktorlar 24 Saatlik Grevde

Yunanistan'da Doktorlardan Grev Kararı

Yunanistan genelinde hastanelerde çalışan doktorlar, parlamentoda oylanan yeni ruh sağlığı yasasına karşı 24 saatlik bir grev başlattı.

Grevin Nedeni: Ruh Sağlığı Yasası

Yunanistan Hastane Doktorları Federasyonu (OENGΕ) ve Atina-Pire Hastane Doktorları Birliği (EINAP) öncülüğünde düzenlenen bu eylem, ruh sağlığı alanında yapılması planlanan değişikliklere karşı bir tepki olarak değerlendiriliyor.

Protestolar Sintagma Meydanı'nda Toplandı

Atina'nın sembolik noktalarından biri olan Sintagma Meydanı'nda bir araya gelen doktorlar ve bağımlılıkla mücadele kuruluşları çalışanları, hükümeti protesto etmek amacıyla sloganlar attı.

Yasa Tasarısının Olumsuz Etkileri

Göstericiler, önerilen yasa tasarısının kabul edilmesi durumunda ruh sağlığı ve bağımlılıkla mücadele sisteminin daha da kötüleşeceğini savunuyor. Ayrıca, yeni yasa, devlete ait iki hastanenin kapatılmasını, ücretsiz tedavi programlarının sonlandırılmasını ve doktorların farklı kurumlara veya şehirlere kaydırılmasını öngörüyor. Sonuç

Bu grev, Yunan doktorlarının ruh sağlığı alanında gerçekleştirilmek istenen değişikliklere karşı duyduğu endişeyi ve bu durumun topluma olası etkilerini gözler önüne seriyor.