Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Yunanistan'da Türk Sineması Günleri Heyecanı

Türk Sineması Günleri, Selanik'te sanatseverlerle buluştu. Etkinlikte önemli filmler ve yönetmenlerin sözleri dikkat çekti.

Yayın Tarihi: 20.10.2024 00:36
Güncelleme Tarihi: 20.10.2024 00:36

Yunanistan'da Türk Sineması Günleri Heyecanı

Yunanistan'da Türk Sineması Günleri Başladı

Yunanistan'ın Selanik kentinde, Türkiye'nin Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Selanik Başkonsolosluğu tarafından düzenlenen Türk Sineması Günleri etkinliği başladı.

İki Günlük Etkinlikte Filmler Gösterilecek

Türk sinemasının önemli eserlerinin sinemaseverlerle buluşacağı etkinlik, 2 gün sürecek. Açılış galasında, yönetmen Selman Nacar tarafından çekilen "Tereddüt Çizgisi" ve Zeki Demirkubuz'un "Hayat" filmleri gösterildi.

Bugün ise Cemil Ağacıkoğlu’nun "Son Hasat" ile Emre Kavuk’un "Daha İyi Bir Yarın" adlı filmleri izleyicilerin beğenisine sunulacak.

Başkonsolos Gedik'in Açıklamaları

Etkinliğin açılışında konuşan Selanik Başkonsolosu Serkan Gedik, 2019 yılında ilki gerçekleştirilen Türk Sineması Günleri'nin ikincisinin yapılmasından mutluluk duyduğunu belirtti. Gedik, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Atina Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşavirliği'ne katkılarından teşekkür etti ve Yunanistan’ın kuzeyinde, özellikle Selanik’te Türk kültürüne büyük bir ilgi olduğunu vurguladı.

Karşılıklı Turizm Hareketliliği

Gedik, Türkiye ve Yunanistan arasındaki turizm hareketliliğine dikkat çekerek, "Bu ilgi aslında karşılıklı. Bu yıl Türk turistler Selanik’i daha fazla tercih ediyorsa, Yunan turistler de Türkiye’yi ziyaret etmeyi sürdürüyor." dedi.

Sanatın Birleştirici Gücü

Yönetmen Cemil Ağacıkoğlu, sanatın ülkeler arasındaki ilişkileri güçlendirme potansiyeline inandığını ifade etti. "Polis alandaki sorunlar sanatla aşılabilir." diyen Ağacıkoğlu, sanatın birleştirici rolüne dikkat çekti.

Yönetmen Emre Kavuk ise tıpkı Türk dizilerinin Yunanistan'da ilgi görmesi gibi, Türk sinemasının da benzer bir yoğunlukla ilgiyle karşılandığını ifade etti. Kavuk, sinemanın insanlar arasındaki bağı kuvvetlendirdiğini dile getirdi.

Programa Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Atina Kültür ve Tanıtma Müşaviri Veli Aydın, Batı Trakyalı Türkler ve birçok sinemasever katıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye'nin Selanik Başkonsolosluğu tarafından düzenlenen Türk...

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye'nin Selanik Başkonsolosluğu tarafından düzenlenen Türk Sineması Günleri, Yunanistan'ın Selanik kentinde başladı. Etkinliğin açılış galasında, Türkiye'nin Selanik Başkonsolosu Serkan Gedik konuşma yaptı.