Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Yunanistan Sahil Güvenlik Botu Düzensiz Göçmenleri Bıraktı

MSB, Ege Denizi'nde Yunanistan'a ait sahil güvenlik botunun düzensiz göçmenleri bıraktığı anları paylaştı.

Yayın Tarihi: 27.07.2024 15:57
Güncelleme Tarihi: 27.07.2024 15:57

Yunanistan Sahil Güvenlik Botu Düzensiz Göçmenleri Bıraktı

Düzensiz Göçmenlerin Olayı

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Ege Denizi'nde yaşanan bir olaya dair dikkat çekici görüntüler paylaştı. Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı insansız hava aracı (İHA) sayesinde, Yunanistan’a ait bir sahil güvenlik botunun düzensiz göçmenleri taşıyan bir botu bıraktığı anlar kaydedildi.

Görüntüler ve Kurtarma Faaliyeti

Bakanlığın sosyal medya hesabında yayımlanan görüntülerde, 24 Temmuz tarihinde gerçekleştirilen keşif ve gözetleme faaliyetleri sırasında, Yunan sahil güvenlik botunun, Sisam Adası’nın kuzeydoğusundaki Kuşadası Kadınlar Denizi mevkisine yakın bir bölgede düzensiz göçmenleri taşıyan bir botu itme anları yer almaktadır.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığına ait bir sahil güvenlik botu, fırtınalı hava koşullarında zor durumda kalan göçmenleri kurtarmak için bölgeye intikal etti ve yardıma koştu.

Paylaşılan Anlar

MSB, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Yunan sahil güvenlik botunun düzensiz göçmenlerin bulunduğu şişme botu itme görüntülerini de kamuoyuyla paylaştı. Bu durum, denizlerdeki göçmen krizinin ciddiyetini bir kez daha gözler önüne serdi.