Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Yunus Emre Enstitüsü, Endonezya'da Türk Kültürünü Tanıtıyor

Yunus Emre Enstitüsü, Endonezya'daki Kalem Okullarında Türk kültürünü tanıtma amacıyla etkinlikler düzenliyor.

Yayın Tarihi: 26.07.2024 12:33
Güncelleme Tarihi: 26.07.2024 12:33

Yunus Emre Enstitüsü, Endonezya'da Türk Kültürünü Tanıtıyor

Yunus Emre Enstitüsü, Endonezya'daki Öğrencilere Türk Kültürünü Sunuyor

Yunus Emre Enstitüsü, Cakarta'daki Kalem Okullarında düzenlediği etkinliklerle Türk kültürünü Endonezya'lı öğrencilere tanıttı. Cakarta Koordinatörü Cemal Şahin, bu etkinliklerin önemli bir yere sahip olduğunu belirtti.

Etkinliklerin Ayrıntıları

Yunus Emre Enstitüsü, Endonezya'nın başkenti Cakarta'daki temsilciliği aracılığıyla, ülkenin saygın eğitim kurumlarından biri olan Kalem Okulları'nda kültürel zenginlikleri sergilemek için çeşitli etkinlikler düzenliyor. Bu kapsamda, 5 binden fazla öğrencinin eğitim aldığı okulda, konferanslar, sergiler ve gastronomi etkinlikleri gerçekleştirildi.

Gelecek Planları

Kalem Okulları Müdürü Zahid Purna Wibawa, başarılı öğrencilerine yurt dışında eğitim bursu verdiklerini ifade ederek, Yunus Emre Enstitüsü'nden Türkiye’yi tanıtıcı bir program talep ettiklerini belirtti. Wibawa, ''Bu etkinlikler için enstitüye teşekkür ediyorum.'' dedi.

Türkçe ve Geleneksel Okçuluk Kursları

Cemal Şahin, gerçekleştirdikleri etkinliklerin olumlu geri dönüşler aldığını ve başkentte Türk kültürüne olan ilginin arttığını kaydetti. Şahin, ''Şimdiye kadar 10'a yakın okulda Türkiye'yi tanıtan faaliyetler gerçekleştirdik. Ayrıca, Türkçenin seçmeli yabancı dil olarak müfredatta yer alması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.'' diyerek, önümüzdeki dönem için Türkçe öğretimi ve geleneksel Türk okçuluğu kursları planladıklarını dile getirdi.