Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Burs Başvuruları Başladı

YTB, yurtdışındaki Türk bireyler için çeşitli burs programları sunuyor. Başvurular 31 Ağustos'a kadar online yapılacak.

Yayın Tarihi: 30.07.2024 18:37
Güncelleme Tarihi: 30.07.2024 18:37

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Burs Başvuruları Başladı

YTB'nin Yurt Dışındaki Türkler için Burs Programları Başladı

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), yurt dışındaki Türk vatandaşlarının eğitim ve akademik başarılarını desteklemek amacıyla burs başvurularını açtı. Bu burslar, Türk kültürünün öğrenilmesine ve Türk toplumu için önemli projelere katkı sağlamayı hedefliyor.

Burs Programları Nelerdir?

YTB'nin sunduğu burs programları arasında Prof. Dr. Fuat Sezgin Üstün Başarı Bursu, Tez ve Araştırma Bursu, Lise Bitirme Sınavı Başarı Bursu ve Aile ve Sosyal Hizmetler Alanlarında Uzmanlık Bursu yer alıyor.

Prof. Dr. Fuat Sezgin Üstün Başarı Bursu

Bu burs programı, yurt dışında yükseköğretim aşamasında başarılı olan gençlere yönelik. Fen, mühendislik, sağlık, sosyal ve beşeri bilimler alanlarından mezun ya da mezun olacak öğrenciler başvurabilir. Ödüller, lisans düzeyinde 1600 avro, yüksek lisans düzeyinde 2000 avro ve doktora seviyesinde 2400 avro olarak verilmektedir.

Tez ve Araştırma Bursu

Tez aşamasındaki yüksek lisans ve doktora öğrencileri, bu burs programından yararlanıyor. Yüksek lisans için toplamda 2000 avro, doktora için ise 3000 avro destek sağlanacaktır.

Lise Bitirme Sınavı Başarı Bursu

Yurt dışında okuyan lise öğrencilerini teşvik etmek için bu burs programı ile en yüksek not ortalamasına sahip bir öğrenciye 1000 avro verilecektir.

Aile ve Sosyal Hizmetler Alanlarında Uzmanlık Bursu

Aile ve sosyal hizmetlerde danışmanlık ve destek sağlamak için tasarlanan bu burs, çeşitli mesleki sertifika programlarına yönelik destek sunmaktadır.

Başvurular Nasıl Yapılacak?

Tüm burs programlarına 31 Ağustos tarihine kadar obys.ytb.gov.tr adresinden çevrimiçi başvuruda bulunulabilir. Burs detayları için yvburslari.ytb.gov.tr adresi ziyaret edilebilir. Başvurular üç aşamalı değerlendirme sürecine tabidir.