Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Zelenskiy Biden'a Minnet Duydu

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, ABD Başkanı Biden'a destekleri için teşekkür etti ve başkanlık yarışından çekilmesine saygı duyduğunu belirtti.

Yayın Tarihi: 22.07.2024 13:02
Güncelleme Tarihi: 22.07.2024 13:02

Zelenskiy Biden'a Minnet Duydu

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Biden'a Teşekkür Mesajı Yolladı

Ukrayna'nın cesur lideri Volodimir Zelenskiy, ABD Başkanı Joe Biden'a olan minnettarlığını dile getirdi. Zelenskiy, sosyal medya platformu X aracılığıyla yaptığı paylaşımda, "Ukrayna, Başkan Biden'a özgürlük mücadelesine verdiği sarsılmaz destek için minnettardır" ifadesini kullandı.

Biden'ın Zor Kararı ve Destek Mesajı

Zelenskiy, Başkan Biden'ın başkanlık yarışından çekilmesine saygı duyduğunu vurgulayarak, bu durumun "zor ama güçlü bir karar" olduğunu belirtti. Ayrıca, son yıllarda alınan pek çok "güçlü kararın" Biden'ın zor zamanlarda attığı "cesur adımlar" olarak hatırlanacağını ifade etti.

Zelenskiy, Biden'ın liderliği için her zaman minnettar olacaklarını belirterek, "Tarihin en dramatik anında ülkemizi destekledi ve bu korkunç savaş boyunca bizi daima desteklemeye devam etti" dedi.

ABD'nin Sürekli Destek Vurgusu

Ukrayna ve Avrupa’daki durumun zor olmaya devam ettiğine dikkat çeken Zelenskiy, ABD'nin güçlü liderliği sayesinde Rusya'nın saldırganlığının bedelini ödeyeceğini umduğunu belirtti.

Trump Jr'dan İmalı Paylaşım

Diğer yandan, eski ABD Başkanı Donald Trump'ın oğlu Donald Trump Jr, Zelenskiy'e yönelik alaycı bir paylaşımda bulundu. Trump Jr, X'te, Zelenskiy'den geldiği iddia edilen 52 cevaplanmamış arama ve 3 mesajın ekran görüntüsünü paylaştı. Bu kurmaca mesajlarda "Param hala geliyor değil mi?", "Korkuyorum", "Lütfen cevap ver" ifadeleri dikkat çekti.