Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

ZÜCHEX 2023'te Türk Züccaciye Sektörü Vurgulanıyor

34. ZÜCHEX Ev ve Mutfak Eşyaları Fuarı İstanbul'da başladı, Türk ürünleri uluslararası pazarda parlıyor.

Yayın Tarihi: 19.09.2024 17:17
Güncelleme Tarihi: 19.09.2024 17:17

ZÜCHEX 2023'te Türk Züccaciye Sektörü Vurgulanıyor

34. ZÜCHEX Ev ve Mutfak Eşyaları Fuarı İstanbul'da Başladı

34. ZÜCHEX Ev ve Mutfak Eşyaları Fuarı, İstanbul TÜYAP'ta katılımcılarını ağırlamaya başladı. Züccaciyeciler Derneği (ZÜCDER) öncülüğünde gerçekleşen fuar, 22 Eylül tarihine kadar devam edecek.

Fuarın Açılışı Önemli İsimlerin Katılımıyla Gerçekleşti

Fuara yapılan açılışta Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili Çetin Tecdelioğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Meclis Başkanı Murat Kolbaşı, İstanbul Toptancılar Çarşısı (İSTOÇ) Yönetim Kurulu Başkanı Öner Yüksel ve ZÜCDER Başkanı Mesut Öksüz yer aldı.

Fuar Hedefleri ve Katılımcılar

ZÜCHEX Fuarı, 1500 markayı 150 ülkeden yaklaşık 40 bin satın almacıyla buluşturmayı hedefliyor. Ayrıca, toplamda 1 milyar doların üzerinde bir iş hacmi bekleniyor. Fuarda 300 VİP alıcı da davetli olarak yer alacak.

Yabancı katılımcı sayısında %10, yerli katılımcı sayısında ise %50 artış gözlemleniyor. Bu yıl fuarda Çin pavyonu yanı sıra ilk defa Almanya, Portekiz, Birleşik Arap Emirlikleri, Pakistan ve Suudi Arabistan gibi ülkeler de yer alıyor.

Türk Üreticisinin Başarısı

ZÜCDER Başkanı Mesut Öksüz, züccaciye ve mutfak eşyaları sektöründe Türk üreticilerinin ürün kalitesinin ve hizmet standartlarının yükseldiğine dikkat çekti. Öksüz, "Bugün 'Made in Türkiye', dünya genelinde talep gören bir marka haline geldi. 300 milyar dolarlık züccaciye pazarından %2 pay alıyoruz ve dünya genelinde en büyük 10. ihracatçı ülke konumundayız," dedi.

İhracat Hedefleri ve İç Pazar

Öksüz, 15 yıl içinde her yıl %10 büyüyen züccaciye sektörünün, pandemi döneminde %37 büyüyerek 6.2 milyar dolarlık bir ihracat gücüne ulaştığını belirtti. İlk aşamada 7 milyar dolarlık ihracat hedefi belirlediklerini vurgulayan Öksüz, 200'e yakın ülkeye ihracat yaptıklarını ifade etti.

İç piyasada enflasyon kontrol altına alınana kadar ticaretin zorlanacağını belirten Öksüz, "İç piyasaya çalışan firmalar zorlanacak. Sektörümüz etkin ve şartlara hızla uyum sağlıyor fakat bu yıl iç piyasada küçülme bekleniyor. İhracat bizim en önemli reçetemizdir," diye konuştu.

Züccaciyeciler Derneğinin (ZÜCDER) desteğiyle düzenlenen 34. ZÜCHEX Ev ve Mutfak Eşyaları Fuarı...

Züccaciyeciler Derneğinin (ZÜCDER) desteğiyle düzenlenen 34. ZÜCHEX Ev ve Mutfak Eşyaları Fuarı, İstanbul TÜYAP'ta kapılarını açtı.

Züccaciyeciler Derneğinin (ZÜCDER) desteğiyle düzenlenen 34. ZÜCHEX Ev ve Mutfak Eşyaları Fuarı...

Züccaciyeciler Derneğinin (ZÜCDER) desteğiyle düzenlenen 34. ZÜCHEX Ev ve Mutfak Eşyaları Fuarı, İstanbul TÜYAP'ta kapılarını açtı.